Kongen av Queens

Hard, mørk og komprimert plankekjøring fra 50 Cent.

CD: Det er ikke lett å leve opp til egen hype. For bare to år siden slapp den tyvaktige, narkolangende og hardt arbeidende rapoppkomlingen 50 Cent debutsuksessen «Get Rich Or Die Tryin\'» og siden den gang har han opparbeidet seg nærmest ikonstatus i rapindustrien.

Riktignok var G Units «Beg For Mercy» en middelmådig skive, men 50 Cent er fortsatt en av underholdningsindustriens største stjerner. Og med «The Massacre» skal sjefen sjøl bevise at han fortsatt kan sette rapdagsorden.

Mørk og hard

50 Cent har oljet blykjeven, med andre ord. Fordi det er Eminem (og ikke Dr. Dre) som har hatt hovedansvaret for produksjonen, er «The Massacre» også hardere, mørkere, tøffere og mer kompakt enn «Get Rich or Die Tryin\'». Nå har ingen av låtene samme superhitpotensiale som «In Da Club», men den Scott Storch-produserte singelen «Candy Shop» har likevel et så intenst kjærlighetsforhold til bassen, at den kunne gruse ethvert dansegulv.

Coctailmiks

Klubbhiten «Disco Inferno» er grimete, barka og fengende som fy og den snuskete «Just A little Bit» høres ut som en coctailmiks mellom Timbaland & Magoos «Indian Flute» og Truth Hurts «Addictive», med en flåkjefta tvist av 50 Cent.

I tillegg er remiksen av The Games (som forresten har blitt kastet av G Unit) «Hate It Or Love It» helt strålende.

Ikke nok

Dessverre er det ikke nok. «The Massacre» er like tettpakket som en Billy-hylle fra Ikea, men låtene mangler likevel eksklusiviteten til spor som «In Da Club», «21 Questions» og «P.I.M.P». Det er som om 50 Cent ikke våger å gamble som han gjorde på «Get Rich or Die Tryin\'», og dermed består «The Massacre» av altfor mye plankekjøring.