Kongen er ikke død

Christian «Krøllvis» Haugsnes sang Elvis i 42 timer, og satte ny verdensrekord.

Med «It's now or never» avsluttet bergensstudenten Christian «Krøllvis» Haugsnes sitt verdensrekordforsøk i Elvis-låtsynging. Jubelen sto i taket da det var klart at han hadde slått den gamle rekorden med 13 minutter. Da var Krøllvis sliten, men var showman nok til å ta et par ekstranumre. Det er tross alt ikke hver dag at man setter verdensrekord.

- Dette var fantastisk, sier Haugsnes til Dagbladet.no.

- Det har vært masse folk innom og heiet meg fram og nå har jeg «Uken-følelsen».

Uken-følelsen henspeiler på en generell euforisk tilstand som deltakere på Uken-arrangementet i Bergen visstnok ofte opplever.

Da rekordforsøket fant sted på Norges Handelshøyskole, hvor Haugsnes selv er student, var det bare naturlig at selveste Victor Norman var innom. Til tross for at han ikke er noen Elvis-fan.

Det er heller ikke Haugsnes, men Elvis-synging er hittil det eneste som man kan sette verdensrekord i hvis man skal synge. Da Dagbladet.no anbefaler en verdensrekord i Jan Eggum-synging, ler en sliten, men lykkelig Haugsnes:

- Kanskje det. Men Elvis var veldig behagelig å synge og det gikk bedre enn jeg hadde forventet.

Til skolebarn i Eritrea

Rekordforsøket, som var en del av Uken 04, begynte tirsdag klokka 8 og arrangørene håper at man ved hjelp av denne nokså spesielle aktiviteten skal skaffe penger til skolemateriell til barn i Eritrea, melder Bergens Tidende. Hovedrolleinnehaveren selv har ikke oversikt over hvor mye penger som ble samlet inn.

Elvis-låtsynging er ikke den eneste rekorden Elvis Presley har vært assosiert med, selv om det er lenge siden Elvis har satt noen rekorder selv.

De norske Elvisfansene Kjell Elvis og Stephen Ackles har begge hatt verdensrekord i Elvis-synging, men det var den tyske Elvis-imitatoren Franz «Eifel-Elvis» Nübel som hadde den nåværende rekorden. Den lød på 42 timer, 16 minutter og 8 sekunder. Haugsnes' nye rekord lyder på 42 timer, 29 minutter og 45 sekunder.

Elvis-rekorder

Elvis, hvis han lever, kan skryte på seg en lang rekke rekorder. Den særeste av disse kom i kategorien «dyreste hår». Kongens krøller ble solgt for 115 120 dollar (over 797 000 norske kroner) på en onlineauksjon i 2002. De ble solgt av Elvis' personlige barberer, Homer Gilleland.

Kongen er også kjent som den kjendisen med flest fanklubber. For tiden er det over 600 aktive fanklubber fordelt over hele verden, med en medlemsmasse på over 510.000. Den eldste ble grunnlagt i 1956. Man kan vel også våge påstanden om at hans tilhengere tar de rareste former. Elvis-imitatorene «The Flying Elvi» er et godt eksempel på dette, der de kaster seg ut fra fly for å hedre sin helt.

Den Elvis-imitatoren som har holdt lengst ut er Victor Beasley fra Belgia. Han har underholdt sitt publikum siden 1955. Han har til og med sitt eget Graceland, «Small Graceland», og hadde militærtjeneste i Tyskland, akkurat som sitt idol.

Ellers kan Elvis skryte på seg flest hitsingler på amerikanske Billboard, flest uker på hitlista i England (både totalt og sammenhengende) i tilegg til at han er en av USAs mestselgende artister målt i platinaplater.

Det overrasker vel ingen at Elvis er verdens rikeste, døde kjendis. I 2000 tjente Elvis Presley-boet 35 millioner dollar.

Noen hevder at han fremdeles er i live og at han arbeider på en bensinstasjon i Tennessee, eller i en annen lavtlønnet jobb. Det tror ikke Haugsnes, vår nye autoritet på Elvis.

NY VERDENSREKORD: Christian «Krøllvis» Haugsnes satte ny verdensrekord i Elvis-synging i dag.
KONGEN SJØL: Likheten er egentlig ganske slående