Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Kongen har verdens enkleste jobb - han fortjener ingen feiring

De får bo på et slott, tjener millioner og gjør ikke annet enn å åpne ting. Kongeparet fortjener ingen fest.

KONGELIG GREI JOBB: Kongen har nå holdt ut 25 år i jobben sin. Det fortjener ingen feiring. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
KONGELIG GREI JOBB: Kongen har nå holdt ut 25 år i jobben sin. Det fortjener ingen feiring. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer
Meninger

Kongeparet har nå holdt ut 25 år med luksus, ballkjoler og apanasjer, og det må selvfølgelig feires - seinest i går med en skreddersydd festforestilling på NRK. Mange ganger i løpet av året som kommer skal vi visstnok hylle kongeparets 25 år i samme jobb. 

Men er kongelivet så beinhardt at vi må hylle kongeparet opp og ned og i mente, bare fordi de lar være å gå av? Ta en titt på de kongelige arbeidsoppgavene og bedøm selv. 

1. Klippe snorer og åpne ting, spesielt bruer. Dette er ikke særlig vrient. Barn lærer å klippe allerede i 1. klasse, og kongeparet er altfor gamle til å løpe med saks. Helt enkelt og helt risikofritt. 

2. Lese kjedelige taler som andre har skrevet for deg. Utfordringa ligger her i å ikke sovne under opplesning. Ellers må vel dette være grei skuring. 

3. Høre på andre folks kjedelige taler om kjedelige ting. Utfordringa ligger her i å ikke sovne mens de andre leser talen sin. Ellers må vel dette også være tålig grei skuring. 

4. Dra på ferie og møte andre lands snorklippere. Lekende lett, spesielt siden kongen slipper å booke billetter selv, og tjener aaaltfor mye penger til å måtte bruke Airbnb og Uber som resten av oss. Kommer til dekket feriebord og flyr dessuten første klasse. 

5. Møte regjeringa hver fredag. Dette kan nok være dørgende kjedelig - men vi snakker én liten time, folkens. Det er ikke rare strevet for å få bo på et slott og aldri lage mat eller vaske tøy. 

6. Svare på spørsmål som er avklart på forhånd. Selv en femåring får til dette, spesielt siden spørsmålene som regel må være positivt ladet og helst handle om hvor flotte, fine og folkelige kongeparet er. Alle spørsmål om yachter ignoreres glatt.

7. Pusse opp slottet. Å bruke andres penger kan være beinhardt, men her har jo kongeparet etter hvert god trening.

8. Ha fri. En ganske vesentlig del av kongejobben, men heldigvis har Norge (ifølge pressen) en konge som er verdens beste seiler noensinne i hele verdenshistorien av flinke seilere (og han er dessuten jysla grei mens han seiler, kongen bare smiler, ler, og er verdens beste seiler). I tillegg har vi vunnet i Lotto og fått en dronning som maler så fint at hun stiller selv Edvard Munch i skyggen. Fritida bruker de godt, det skal de kongelige ha.

Om jeg tenker skikkelig hardt her, virkelig vrenger hjernen, så skal jeg komme på andre som fortjener en fest mer enn disse kongelighetene våre...

For eksempel alle i hele Norge. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media