Kongen på haugen

25 år etter sin død topper Elvis hitlistene igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag klatret remiksen av «A little less conversation» til topps på de britiske hit-listene. Sangen fra 1968 klatret dermed forbi flunkende nytt materiale fra både Kylie Minogue og Eminem. Ikke verst for en artist som har vært død i et kvart århundre.

Rekord

Elvis Aron Presley har med det satt rekord. Ingen har hatt flere listetopper i England enn han, ikke engang britenes eget nasjonalikon, The Beatles. Stillingen mellom de to er nå 18 - 17 i Elvis' favør.

Elvis' forrige nummer én-hit var «Way down» fra 1977, det samme året som han døde.

Det var den ukjente nederlandske dj'en Tom Holkenborg, med artistnavnet DJ JXL, som fikk lov til å remikse en av Kongens sanger. Det er første gang Elvis blir behandlet på denne måten. Pågangen fra andre platemiksere som har villet gjøre det samme har vært stor i mange år, før Holkenborg plutselig fikk tillatelse av rettighetshaverne.

Den eneste betingelsen Priscilla Presley & co satte, var at nederlenderen forandret artistnavnet sitt. Opprinnelig kalte han seg Junkie XL.

Ukjent låt

Det var den høyprofilerte reklamekampanjen til Nike (der Eric Cantona, Ronaldo, Robert Carlos og Thierry Henry blant annet kommer i skade for å sparke en ball inn i en skipsside - så hardt at det går hull i skroget og vannet fosser inn) som gjorde «A little less conversation» kjent. Originalversjonen av sangen forekom første gang i en Elvis-filmen «Live a little, love a little» fra 1968 og dukket senere opp på baksida av singelen «Almost in love» fra 1971.

Sangen ble aldri inkludert på de utallige hit-samlingene som har blitt utgitt etter Elvis' død. Det har derfor ikke vært så lett å oppdage at det er selveste Elvis som synger på den remiksede utgaven, til tross for den karakteristiske hulkingen.

Etter suksessen med «A little less conversation» regner man med at rettighetshaverne til Elvis' etterlatenskaper kommer til å være mer slepphendte med å tillate flere remikser i framtida.

Til tross for mye radiospilling har ikke Elvis klatret så høyt på norske lister ennå. I sin tredje uke ligger han på 23. plass på Dagbladets «hit 40»-liste. Men også her hjemme er Kongen i siget og klatrende.

Kilder: BBC, CNN og NRK P3.

<B>TILBAKE: </B>Elvis er tilbake på toppen av hitlistene 25 år etter sin død. Her en ren og pen utgave av gospel-Elvis fra 1956.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer