Kongene av norsk partyrap fyrer opp maskinen igjen

Jaa9 & OnklP er vassekte veteraner.

Kongene av norsk partyrap fyrer opp maskinen igjen
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Med seks utgivelser i beltet siden mixtape-debuten, «Bondegramatikk» (2002) er Jaa9 & OnklP nå utvilsomt for veteraner å regne i det norske rapgamet. Hvor de til tross for mer seriøse låtbidrag som «Konfliktsky», «Glir Forbi» og «Ikke se ned», først og fremst har posisjonert seg selv som kongene av humor/fyllerap.

Personlig hadde jeg gjerne sett mer av det første, men duoens store og svært lojale fanskare er likevel et unektelig bevis på at de har lagt seg på en list som fungerer bra, og selvfølgelig også er en stor del av deres nye album, «Diskoteket er stengt».

Som veteraner har de både lov og lyst til å sette sine yngre rapkolleger på plass, og fuktige Ryes-diskusjoner om dagens raptrender får denne gangen utløp på flere av skivas 13 spor. Heldigvis uten å høre mer bitre ut enn de selv innrømmer å være: «Jeg skjønner at jeg er gammal. Alle gamlingene hater den nye shit'en, men musikken ER faktisk rævva! Og de klærne du kler deg i, og måten du prater på...er du serriøs eller?!» («Ikke si LOL»).

Beat-messig høres de bedre ut enn på lenge, men til tross for en variert produsentliste (Tommy Tee, Nasty Kutt, Blunder, Harald Apell Austad, Nottz), er det fortsatt Slipmats som leverer det best fungerende soundet for de to med godspor som «Fjern», «Fenomenon» og «Uten grunn».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer