Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kongene er tilbake

Den 15. april er DumDum Boys klare med sitt sjette studioalbum «SUS» og det første singeldryppet, «Bade Naken», har en klar dumdumsk god og magisk melodiklo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bandet har levd herrens glade og harde jobbenetter på den andre siden av kloden, Australia, for å få sydd sammen «SUS». Det er lettvint å ty til Skippy og Kengurupungtrøkk etc., så vi dropper det. Men, singelen «Bade Naken» har et helt klart potensiale og lover godt for røkla.

Teksten er kanskje ikke av helt vanlig kaliber, men det er derimot goovet som det heter, jøss!

Prepples stemme er nesten akkurat som den alltid har vært, og skal være, i orden. Vel, en smule mer tilbakelent enn vanlig, og på dette kuttet smaker Houmb ypperlig. Han ligger som en sofistikert kontrast til det kølsvarte lokomotivkompet, og de stramme, men nyanserte riffene til Kjartan Kristiansen, som truer bak i horisontene. Varsom vinylskraping og gode greier hører også med i 1996. I tillegg aner vi bittesmå skisser av acid heavyjazz langt, langt, langt bak i lydteppet.

Jo, takk vi bader gjerne naken både en og to ganger, mens vi venter på «SUS». Eller, dømdøm sjøl.

Hele Norges coronakart