Erik Poppes «Kongens nei» solgt til USA

«Kongens nei» klar for USA: Rettighetene solgt til amerikansk filmselskap

Kommer på kino i USA i august. 

«Kongens nei» Video: Paradox Film Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rettighetene til den norske kinosuksessen «Kongens nei» er solgt til USA.

«Kongens nei», som i engelskspråklige land har fått navnet «The King's Choice», vil ha premiere på kino i USA i løpet av august, melder Variety.

Det er det amerikanske filmselskapet Samuel Goldwyn som har kjøpt rettighetene til å spille den norske filmen i Nord-Amerika.

- «Kongens nei» illustrerer hvordan menneskers mot kan stå imot press fra tyranniet. Dette avgjørende øyeblikket i historien har gått nærmest ubemerket hen, men det er virkelig inspirerende og episk, sier Peter Goldwyn, som er sjef for Samuel Golwyn Film.

Mest besøkte film

«Kongens nei» ble årets mest besøkte kinofilm på norske kinoer, med godt over 700.000 besøkende.

Filmen skildrer de dramatiske døgnene i april 1940, da tyskerne seiler gjennom Drøbaksundet og innover Oslofjorden for å invadere Norge.

Da invasjonen er et faktum, blir Norges Kong Haakon stilt overfor et umulig valg: å overgi seg til tyskernes makt, eller døden.

Med tyske fly og soldater i hælene, blir kongefamilien nødt til å flykte. Mens kronprinsesse Märtha reiser til Sverige med barna, blir Kong Haakon og kronprins Olav igjen i Norge for å fortsette kampen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer