Konger av Egertorget

Julemusikantveteranene deLillos skapte en stemning som bare de kan på Egertorget i går. Blant annet fikk musikantene de over tusen tilhørerne med på å kalle på «Neste sommer».

deLillos har vært Julemusikanter omtrent hvert eneste år siden starten i 1996.

- Jeg husker godt den første gangen, det var ikke noe lydanlegg, og vi sto på gata og spilte. Jeg forbereder meg hver gang på at det er likedan, og begynner alltid litt forsiktig. Men nå har jo fasilitetene blitt så gode at det faktisk går an å ha en ordentlig konsert her, sier Lars Lillo-Stenberg. Sammen med Lars Beckstrøm, Øystein Paasche og Lars Lundevall utgjør han deLillos, som i går også var forsterket med Kyrre Fritzner på tangenter.

Da capo

I går kveld spilte de for et fullsatt Rockefeller, og også til kveldens konsert er det bare noen få uavhentede billetter i døra igjen. Dermed var det mange som sørget for å komme seg til Egertorget for likevel å få oppleve deLillos live.

- Det er kjempekoselig, og ganske annerledes enn på våre vanlige konserter. Det er mye skumlere å spille for 40 halvinteresserte enn for tusenvis av tilhørere på konsert, men her merker vi jo at det er mange som har planlagt å komme hit, de kan alle tekstene og sånt, sier Lillo-Stenberg.

Om lag tusen mennesker stoppet opp for å høre og se deLillos i går, de sto så tett at Frelsesarmeens bøssebærere måtte jobbe hardt for bevege seg blant dem.

Og deLillos møtte protester da de forsøkte å gå av scenen etter «Neste sommer», de slapp ikke unna uten «Kokken Tor».

Mote?

Det er ikke mange artister som sier nei til Frelsesarmeen, og deLillos har altså vært ja-mennesker siden starten.

- Alt har jo sin ende. Og det har jo skjedd mye de siste åra, med plater og bøker og alt mulig. Hvis det går enda lenger nå, så kan det kanskje bli litt mye. Men på den annen side; at pengene går dit de skal, er det aller viktigste. Og jeg har enda verken lest eller hørt noe som skulle tyde på noe annet, sier Lars Lillo Stenberg.

Julemusikantene

I går: deLillos

Sted: Egertorget

Publikum: ca. 1000

I den svarte gryte: 38123,50 kroner, 51 svenske kroner, 1,40 euro, 42,50 rubler, et pund og 16 danske kroner.

Til sammen så langt: 394526,50 kroner

Neste konsert:

I dag kl 13: Alex Rosén, Tom Mathisen og Mulen Portland Combo m/venner og overraskelser

Tirsdag: Thomas Dybdahl m/band

Onsdag: BigBang (Steinar Albrigtsen utgår)

Torsdag: Cream Of The Crop

Fredag: CC Cowboys

Lørdag: Vidar Busk m/band og Amund Maarud Band

Info: Spørsmål kan rettes til Anders Grønneberg, e-post: agr@dagbladet.no. tlf: 22310717, 90611091

Julemusikantenes kontonr.: 1645.01.46157

POPULÆRE: Publikum stimlet sammen for å få med seg Lars Lillo-Stenberg og resten av deLillos da de var Julemusikanter i går.