Konger av omveiene

Melodiøsiteten til Mew er deres største styrke. Det volder danskene en del bry.

Foto: Tore Meek / SCANPIX
Foto: Tore Meek / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det finnes flere skoleretninger, flere måter å gjøre det på, når utgangspunktet er en fin popmelodi.

Du kan foredle den, nærmest redusere slik du gjør når du lager kraft, til fortettet minimalisme. Du kan runde av kanter, glatte over og teflonbelegge. Du kan støye og bråke den i hjel, sparke den, tråkke på den og spytte på den, slik at man appellerer til de som gjerne liker å lokalisereen popmelodi i dypet av fyllinga, heller enn å lytte til pop i seg selv.

Eller man kan gjøre som Mew stort sett foretrekker nå til dags: begrave en slik melodiskatt i stormannsgal, maksimalistisk pompøsitet og dekke til med snirklete ornamenter, og appellere til folk som liker å vente tålmodig på de korte passasjene innimellom hvor låtens innerste popvesen kommer til syne.

Bedre balanseDette er ikke en problemstilling som er ny for danske Mew, som har beveget seg fra pyntelige, mildt shoegaze-influerte rockere et sted mellom Coldplay og Sigur Rós, til et band som stadig oftere spiser progrock til frokost og avansert støyrock til lunsj.

Det var på 2005-albumet «And The Glass Handed Kites» at de åpnet opp progskapet for alvor, og fikk hele skiten rett i hodet. Da var konklusjonen at Mew er flinkest som rocka, karaktersterkt popband, mindre flinke som strebende kunstrockere, og mest spennende når de legger seg et sted midt i mellom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer