Konger for enda en kveld

King Midas - Oslorockens mest glamorøse slitere.

KING MIDAS: DJ Hansi (gitar), Ando Woltmann (vokal) og Per Schimmel (bass). Foto: Christian Roth Christensen
KING MIDAS: DJ Hansi (gitar), Ando Woltmann (vokal) og Per Schimmel (bass). Foto: Christian Roth ChristensenVis mer

KONSERT: King Midas er norsk rocks mest glamorøse slitere.

Genierklært og elsket innenfor hovedstadens Ring 3 (samt Nordberg- og Sogn-området) siden slutten av 90-tallet, en fantastisk katalog av låter, minst ett klassikersertifisert album («Scandinavia») og et bejublet fjorårscomeback med årsbestelistetraveren «Rosso».

Alt dette skulle feires i det Øya-festivalen er i ferd med å ebbe ut lørdag kveld.

Her hjelper det selvsagt å være gammel fan for maksimalt utbytte, men det er slående hvor bra låter de har laget - jevnt over gjennom hele platen.

Samtidig er det noe sjarmerende tilbakelent over Midas denne kvelden: Ingen eksistensialistiske kriser i Berlin og krampaktighet i jakten på verdensherredømme. Snarere familiefedre som har rundet 40 og som gjør dette mer fordi det er gøy enn fordi de må; Ando Woltmann dansende rundt som en norsk Ian Brown, gitarist Hansi solbrun og gråstenkt som en fondsforvalter på Aker Brygge og konstant tilstedeværende.

Soundet er tight og luksuriøst, framtoning behagelig jovial til dem å være.

Spesielt strekket med «High On Dallas Freeway» og «Neue Initiative», på sistnevnte med formidable saksofonløft signer Kjetil Møster, var kveldens lille maktdemonstrasjon av gammel og ikke nevneverdig falmet storhet.