Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Konger fra Sørstatene

Garagerock i ny og spennende tapning.

CD: Er du nysgjerrig på et røft gitarrockuttrykk og samtidig er interessert i å utforske og holde deg oppdatert på nye band, bør du ikke la denne sjansen gå fra deg.

Kings Of Leon er faktisk et band som pirrer meg langt inni rufserocksjela.

Alternativ garasjerock

Ikke hørt om bandet? Fortvil ikke, for i jungelen av stadig nye band er det ikke gitt å oppdage ethvert nytt framstøt på tregrepsfronten.

Kings Of Leon består av Caleb, Nathan, Jared og Matthew Followill - tre brødrene og en fetter. Faren til de tre var en amerikansk omreisende pinsevenn, og mens gubben - som heter Leon - evangeliserte, konsentrerte gutta seg om rock - spesielt Neil Young.

Men det er ikke det neilyoungske som først og fremst slår en, heller ikke det påståtte countryrock-uttrykket.

Det bandet er tuftet på, er en egen alternativrock-forståelse blandet med en slags oppdatert garasjerock.

Strokes og Creedence

Rent visuelt ser gutta temmelig 70-tallsretro ut. Men når de skrider til verket, forstår vi at vi ikke skal tro våre egne øyne, men holde oss til ørene. Mitt første møtet med bandet på Quart-festivalen i fjor, ble på flere måter et hårete møte med et stolt og selvsikkert rock'n'roll-hovmot. Bandet lager småsære og snodige melodier. Framførelsen er likedan. Jeg finner ingen umiddelbare band å sammenlikne dem med, bortsett fra The Strokes med en slags Creedence Clearwater Revival-vokal.

For det er klart at de befinner seg på samme aksen som starter med Velvet Underground.

At de leker med sørstatsrock, blues og garasjerock gir særpreg. Den luftige, litt spinkle og vridde og måten de gjør det på, forsterker alternativfaktoren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media