Konger i Danmark

Kaizers Orchestra går mot en tett uke i Danmark. I går startet de med å ta København.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KØBENAHAVN (Dagbladet): Kaizer-gutta er ikke lengre bare et rykte i Danmark. Ikke en billett var å oppdrive til konserten i Vega i København i går kveld. Og trøkket fra 1500 publikummere i byens største rockebule var bare starten på ei tøff arbeidsuke i Danmark.

I kveld og i morgen spiller de i Århus, og deretter er det konserter i Esbjerg, Vordingborg og Fredericia. Monsteropptredenen fra Roskilde tidligere i sommer er for lengst blitt lagt merke til.

Eventyrbedrift

For nok en gang står Kaizers for en liten eventyrbedrift. Det startet forsiktig tidligere i år ved at de via bekjentskaper fikk musikken ut i radioen. Deretter var det en representant fra Roskilde som så de spille i en klesbutikk (!) under Bylarm i Kristiansand, og da var veien kort til den gule scenen under Roskilde-festivalen. I midten av august gjorde de så en miniturné i Danmark, og nå er det utsolgte hus hele uka. Låten «Mann Mot Mann» er denne uka nummer to på den sentrale radiolista Det Elektriske Barometer, rett bak Håkan Hellström.

- Det er sinnssykt gøy. Vi hadde tenkt at vi skulle bli det i Danmark som vi en gang hadde trodd vi skulle bli i Norge, nemlig et kultband. Men i stedet opplever vi det Morten Abel aldri har gjort - å slå gjennom i utlandet, sier Janove Ottesen og Geir Zahl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer