«Mordene i Kongo»

Kongo-filmen: Slik framstilles drapet

«Mordene i Kongo» hadde førpremiere tirsdag. Les Dagbladets oversikt over drapsnatta: Film opp mot virkelighet.

NORSK DRAMA: «Mordene i Kongo» kommer på kino 26. oktober, og har Tobias Santelmann og Aksel Hennie i hovedrollene. Video: Nordisk Film Distribusjon Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Filmen «Mordene i Kongo» som har premiere fredag, om virksomheten, rettssaken og fangenskapet til de to nordmennene Joshua French og Tjostolv Moland, også kalt Kongo-saken, er basert på årelang og dyp research av den mest omtalte, uoppløste drapssaken med tilknytning til Norge det siste tiåret.

OBS! Denne saken inneholder informasjon om biter av handlingen i «Mordene i Kongo».

Filmskapere og skuespillere har gjennomgående hevdet at de legger seg så tett opp til sannheten som det er mulig å komme, og fortalt om unik kildetilgang. I den forbindelse var det knyttet forventninger til om de har kommet fram til, eller tar stilling til, hvem som drepte kongoleseren Abedi Kasongo 5. mai 2009.

Tirsdag kveld var det duket for festpremiere på spillefilmen på Colosseum kino i Oslo. Under visningen kom det fram at det ikke er bestemte påstander om én enkelt drapsmann, eller én enkelt versjon av hvordan drapshandlingen skjedde, i filmen.

Filmskaperne viser drapet tre ganger på forskjellige måter og med forskjellige gjerningspersoner i fokus i hver scene, noe som er ment til å åpne for tolkning hos publikum, får Dagbladet opplyst. Filmens tre tolkninger, er: At Moland skyter sjåføren, at det kommer skudd fra jungelen som tar livet av Kasongo og en tvetydig scene hvor French, spilt av Aksel Hennie, står med en pistol rettet mot bilvinduet, men ingen skudd avfyres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer