Kongsberg festival-scoop

Har Kongsberg Jazzfestival gjort årets festivalscoop når de presenterer Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz med Joshua Redman som «special guest»? Det lukter iallfall svidd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les intervju med Tore Flesjø i artikkelen Programslipp

Gjennom oppslag i blant annet The New York Times er Bugge Wesseltoft blitt en av de kraftigst profilerte kritikerne av stagnasjonen i amerikansk jazz.

Der siteres han på at han ikke har hørt én eneste interessant amerikansk jazzplate på 20 år. Og nå skal han spille med en av de fremste, unge tradisjonsbærerne i i amerikansk jazz, en tenorsaksofonist med gårsdagen pustende i alt han gjør?

Det kan virke motsetningsfylt.

Men her er det viktig å huske at Wesseltoft aldri har kritisert jazztradisjonen, bare dem som bruker den som hvilepute og ikke som utgangspunkt for nyskapning.

Joshua Redman har på sin side vist at han ikke er sjenert av sjangergrenser, verken i spill eller repertoarvalg. For et år siden fortalte han Dagbladet at han omsider følte seg klar til å prøve noe annet enn det klassiske kvartettformatet, og gjestespillet med en av de nye «euro-jazzerne» inngår nok i søkingen.

Joshua Redman New Band - med vekt på New og muligens som en trio med el-pianist/organist og helt sikkert trommeslager Brian Blade - innleder Kongsberg Jazzfestival 3.juli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer