Kongsberg jazzer til

Kongsberg Jazzfestival viste oss i dag et program der superstjerna Diana Krall og Jaga Jazzist topper plakaten.

- Vi har fått de vi ville ha og er fornøyde. Jeg synes vi følger Kongsberg Jazzfestivals motto «Mellom folkefest og Avantgarde» godt, sier daglig leder Martin Revheim til Dagbladet.no.

Han presenterte i dag et program der Diana Krall er det folkefestlige og kommersielle høydepunktet. Superstjerna lar symfonikerne være igjen hjemme og lar seg akkompagnere av en trio i Kongsberghallen.

- Etter det strykersøte glossy-albumet «The Look of Love» er det en sann svir å høre Diana Krall slik hun er aller best: På scenen sammen med en trio eller kvartett, skrev Dagbladet og delte ut en sekser for Kralls album «Live in Paris».

Come Shine åpner

Noen som derimot har med seg strykere er de ferske spellemannsvinneren Come Shine med vokalist Live Maria Roggen og pianist Erlend Skomsvoll i spissen. Disse to spilte også tre låter under dagens pressekonferanse. 2. juli blir plusser de på med to kolleger og Kringkastingsorkesteret. De lover jazzklassikere i dristig versjon.

- Det blir vel vår eneste festivalopptreden, sier Roggen.

Barn,landskaps - arkitektur og annet nytt.

Jazzfestivalens tilbud til barna er barnivalen. Her blir blant annet workshop for barn og unge med Brass Bros. Andre nyheter er Matiné. Under denne overskriften finner vi artister som Kim Hiorthøy og Maja Ratke.

- På Matiné får du høre artister som konsentrerer seg om lyd, teater, støy og til og med landskapsarkitektur, sier Revheim.

Poesi med Dagbladet.no

Poesioasen har mer enn ti år vært arrangert under Kongsberg Jazzfestival, og huset poeter/artister som Bertine Zetlitz, Jan Erik Vold med Egil Kapstad, Markus Midré med Sjur Miljeteig.

I år er Poesioasen utvidet til to dager, fredag 4. juli og lørdag 5. juli, med Dagbladet.nos litteratursider som medarrangør.

Kolbein Falkeid gjør en sjelden opptreden utenfor Haugesund, sammen med folkrockvisebandet Vamp, Gunnhild Sundli synger og leser tekstene Gåte arbeider med, og Nils-Øivind Haagensen og Bertrand Besigye gjør helt spesielle jeg-poesi-stunt, som den ganske nye vinen de er.

Kongsberg Jazzfestival går av stabelen fra 2. til 5. juli

Verdensveven gir deg mer:

Kongsberg Jazzfestival

Dagbladet.nos diktbase

Dianakrall.com.

KRALLBRA:</B> Diana Krall har solgt over fem millioner skiver og er jazzens superstjerne.
SPELLEMENN:</B> Come Shine er ferske spellemannsvinnere for skiva «Do Do That Voodoo».
ELEKTRONIKA:</B> Multikunstneren Kim Hiorthøy får mye skryt for sin elektronika. Du kan høre ham på Kongsberg Jazzfestival i sommer.