Konkurransetilsynet har sagt ja - men A-pressen kan fortsatt få nei

Medietilsynet kan fortsatt stikke kjepper i hjulene for Edda-kjøpet.

- TILFREDS: Thor Gjermund Eriksen, konsernsjef i A-pressen, er svært forsnøyd med Konkurransetilsynets vedtak. Han har tro på at de vil komme fram til en god løsning også med Medietilsynet. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
- TILFREDS: Thor Gjermund Eriksen, konsernsjef i A-pressen, er svært forsnøyd med Konkurransetilsynets vedtak. Han har tro på at de vil komme fram til en god løsning også med Medietilsynet. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Konkurransetilsynet har i dag annonsert at de godkjenner A-pressens oppkjøp av Edda Media.

De har vært kritiske til at oppkjøpet har begrenset mediekonkurransen «vesentlig» i visse områder, men i dagens pressemelding opplyser de følgende:

«Som følge av tilsynets bekymringer har A-pressen kommet med forslag til tiltak for å avhjelpe de konkurransemessige problemene. Tilsynet har vurdert tiltakene og kommet til at foretakssammenslutningen tillates, gitt at A-pressen selger Varden eller Telemarksavisa i Telemark og Demokraten i Fredrikstad.»

- Kan fortsatt nekte Men A-pressens oppkjøp er ikke i mål helt enda, de må nemlig få godkjennelse fra ett tilsyn til: Medietilsynet.

- Vi kan absolutt fortsatt si nei. Vi har sendt ut et varsel som tar høyde for et helt spekter av alternativer. I teorien kan vi helt klart fortsatt nekte, sier Gudbrand Guthus, direktør for konsesjon og tilsyn i Medietilsynet.

I mai fattet Medietilsynet et vedtak om midlertidig forbud mot at A-pressen integrerer virksomhetene til A-pressen og Edda Media.

Årsaken til at Medietilsynet fortsatt kan si nei - til tross for Konkurransetilsynets godkjenning - er at de operer utifra forskjellige regelverk med forskjellige formål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer