Konkurs

Travellin' Strawberries kranglet med produsent Hans Erik Saks om oppgjøret for «Prinsesse Gullhår». Trønderne mente de hadde et millionkrav mot Saks Film og TV. Nå kan de trolig skyte en hvit pinn etter pengene sine. Saks er konkurs.

- Ja, vi er gått konkurs, men bare studio- og teknikkdelen av selskapet, forklarer Hans Erik Saks til Dagbladet. Hans selskap for idéutvikling og TV-produksjon, Saks Film Broadcast, og programselskapet Saks, er ikke berørt av konkursen.

Saks bekrefter at det er selskapet Saks Film & TV som Travellin' Strawberries' krav var rettet mot, det samme selskapet som ble slått konkurs for to uker siden.

- Jeg har sagt mitt siste ord i den saken, og det siste tilbudet lød på 300000 kroner. For øvrig bestrider jeg at de fortsatt har noe krav, sier Saks, og avslår å kommentere videre sitt mellomværende med trønderne.

Politianmeldt

Mye tyder på at Travellin' Strawberries må se langt etter pengene de har krevd fra Saks. Trioen Ivar Gafseth, Tore Johansen og Erling Mylius gikk tidligere i vinter til det skritt å politianmelde Saks for underslag fordi de ikke kom noen vei med kravet sitt. Kravets størrelse lå opp mot en million.

Ifølge Saks oppsto de økonomiske problemene i selskapet i forbindelse med produksjonen «Prinsesse Gullhår og de tre omreisende trubadurer». Produksjonen ble en seermessig nedtur i Norge.

Saks har ingen planer om å gi seg som TV-produsent:
- Nei, vi jobber videre med idéutvikling og prosjekter.

Oppgitt

Travellin' Strawberries-gutta er oppgitt over sin tidligere venn Hans Erik Saks.

- Hans holdning til penger er ikke sunn, sier Erling Mylius.

«The Julekalender»s enorme triumf var grunnlaget for den neste serien fra trønderne, «Prinsesse Gullhår».

- Saks nærmest dikterte at vi skulle gå inn i serien med våre egne investeringer, med penger vi skulle få igjen når sponsorpengene kom. Det dreier seg om rundt én million kroner. Men sponsorpengene kom og vi fikk ingenting.
- Og nå ser det dårlig ut for å pengene tilbake?

- Vi er nokså pessimistiske, ja. Men vi trodde ærlig talt vi hadde sikret oss på alle bauger og kanter med avtaler og advokater. Det er også sjokkerende å se at rettssystemet her i Norge ikke klarer å fange opp slike saker som dette.

<B>PENGA GLIPPER:</B> Trioen Travellin' Strawberries har kranglet med Hans Erik Saks om sluttoppgjøret for «Prinsesse Gullhår». I februar anmeldte de Saks for underslag.