Konkursfrykt

1998 kan bli det verste året for norske artister og plateselskaper noensinne. Trass i at totalsalget av cd-er øker, flopper stadig flere norske band.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Verst går det ut over debutantene. Platebransjen klarer ikke å etablere nye artister.

- Det er vårt alvorligste problem, sier platedirektør Per Eirik Johansen i Virgin Records. Han påpeker at en samlet norsk bransje bare har klart å etablere én artist de siste fem årene, nemlig Espen Lind.

Platetall Dagbladet har hentet inn, viser at de fleste norske utgivelsene havner på salgstall under 5000.

- Alternative artister som Skunk Anansie, Verve og Massive Attack har tatt over mye av salget. At publikum ikke kjøper norske plater er et kvalitetsspørsmål. De er rett og slett ikke bra nok .

Alvorlig bekymret

Bransjen begynner nå å bli alvorlig bekymret over utviklingen. I et krisebrev til plateselskapene skriver Erling Johannessen i managerforeningen IMF bl.a.:

«Vi er veldig urolige over hvor ekstremt vanskelig det i dag er å få nye, norske artister til å selge plater. Hva vi gjør galt, vet vi ikke ett hundre prosent. 90 prosent av de nye artistene havner på gal side av 10000.»

Dette mener bransjen er typisk for nye norske artister:

For lite turneringFor mange cd-debutanterFor umodneFor liten egeninnsatsFor lite styrt/profilertFor lite hit-orientertFor dårlige

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer