Konrad Sejer blir internasjonal krimhelt

Karin Fossums 10 første krimromaner kan bli film. Hvem bør spille Konrad Sejer?

FORNØYD: Krimforfatter Karin Fossum takket ja til at svenske Tre Vänner skal lage internasjonale krimfilmer av hennes ti første bøker om Konrad Sejer. Foto: Lars Lindqvist / Dagbladet
FORNØYD: Krimforfatter Karin Fossum takket ja til at svenske Tre Vänner skal lage internasjonale krimfilmer av hennes ti første bøker om Konrad Sejer. Foto: Lars Lindqvist / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Det svenske selskapet Tre Vänner har hatt stor suksess med filmatiseringen av Jens Lapidus' «Snabba Cash». Nå satser de stort på norsk krim.

Selskapet har ifølge Aftenposten kjøpt opsjon på filmrettighetene til Karin Fossums ti første romanener om etterforskeren Konrad Sejer (artikkelen er ikke på nett), noe også Dagbladet skrev i fjor sommer.

- De skal lage ti produksjoner, både til film og TV, hvis de får ut alle rettighetene. NRK har kontrakt på en av bøkene til 2018. Det er samme selskap som laget filmene til Camilla Läckbergs bøker. De ønsker et svensk-norsk samarbeid. Jeg ble veldig overrasket da de tok kontakt, jeg hadde ikke trodd noen ville gå på en filmatisering igjen, sa Fossum til Dagbladet i fjor.

Vil ha Mads Mikkelsen Forfatteren sa da også at det mest sannsynlig blir «Varsleren» som først skal filmatiseres.

- Det er jo ikke alle disse henvendelsene det kommer noe ut av, men jeg oppfatter Tre Vänner som veldig seriøse, sier Fossum til Aftenposten.

Krimdronningen har selv et ønske om hvem som bør spille etterforskningshelten Konrad Sejer. 

- Jeg har en stor forkjærlighet for Mads Mikkelsen. Han ville passet utmerket i rollen, sier Fossum til Aftenposten.

Leter etter nye krimhelter Jonas Fors, administrerende direktør i Tre Vänner, sier til avisa at de nå kommer til Norge for å bli.

- Vi har ti manuslesere som nå samufarer omtrent alt som kommer ut av nyere norsk spenningslitteratur, for å se hvor det neste seriegullet kan ligge. Akkurat nå er vi i dialog med flere forfattere om mulig kjøp av opsjoner for nye serier, sier Fors.

I fjor sa Fossum til Dagbladet at det også var vanskelig å gi slipp på bøkene sine.

- Jeg har blandede følelser for å gi fra meg bøkene. Det er ikke uproblematisk. Det kan gå galt, men jeg ville ikke sagt nei, sa Fossum til Dagbladet i fjor, og samtidig innrømte at hun fikk en «betydelig sum» for rettighetene.

Hvem skal spille Konrad Sejer? Filmselskapet har ennå ikke bestemt seg for om de vil bruke norske eller internasjonale skuespillere i de største rollene. Uavhengig av det, hvem synes du ville passet perfekt i rollen som Konrad Sejer? Bjørn Sundquist, som har spilt ham i tidligere TV-serier basert på bøkene? Eller noen helt andre?

Stem på din favoritt til høyre, eller foreslå andre navn i kommentarfeltet!