Konrad Sejer blir internasjonal krimhelt

Karin Fossums 10 første krimromaner kan bli film. Hvem bør spille Konrad Sejer?

FORNØYD: Krimforfatter Karin Fossum takket ja til at svenske Tre Vänner skal lage internasjonale krimfilmer av hennes ti første bøker om Konrad Sejer. Foto: Lars Lindqvist / Dagbladet
FORNØYD: Krimforfatter Karin Fossum takket ja til at svenske Tre Vänner skal lage internasjonale krimfilmer av hennes ti første bøker om Konrad Sejer. Foto: Lars Lindqvist / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det svenske selskapet Tre Vänner har hatt stor suksess med filmatiseringen av Jens Lapidus' «Snabba Cash». Nå satser de stort på norsk krim.

Selskapet har ifølge Aftenposten kjøpt opsjon på filmrettighetene til Karin Fossums ti første romanener om etterforskeren Konrad Sejer (artikkelen er ikke på nett), noe også Dagbladet skrev i fjor sommer.

- De skal lage ti produksjoner, både til film og TV, hvis de får ut alle rettighetene. NRK har kontrakt på en av bøkene til 2018. Det er samme selskap som laget filmene til Camilla Läckbergs bøker. De ønsker et svensk-norsk samarbeid. Jeg ble veldig overrasket da de tok kontakt, jeg hadde ikke trodd noen ville gå på en filmatisering igjen, sa Fossum til Dagbladet i fjor.

Vil ha Mads Mikkelsen Forfatteren sa da også at det mest sannsynlig blir «Varsleren» som først skal filmatiseres.

- Det er jo ikke alle disse henvendelsene det kommer noe ut av, men jeg oppfatter Tre Vänner som veldig seriøse, sier Fossum til Aftenposten.

Krimdronningen har selv et ønske om hvem som bør spille etterforskningshelten Konrad Sejer. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer