DEBATT

Gjengproblemer:

Konsekvensen av en delt by

Vi må tørre å være den plagsomme voksne som agerer, proaktivt, og hjelper den unge å komme ut av gjengenes rekrutteringsløp før det er for sent.

VESTLI TORG: Vestre Aker-politikere må besøke Stovner bydel mer, og Stovner-politikere besøke Bærum mer, skriver artikkelforfatterne. Foto: Nina Hansen
VESTLI TORG: Vestre Aker-politikere må besøke Stovner bydel mer, og Stovner-politikere besøke Bærum mer, skriver artikkelforfatterne. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Vi er to Oslo-borgere med vidt forskjellig livsløp og erfaringer. Den eldre av oss flyttet til Stovner Bydel i 2011 og har ingen tilknytning til Groruddalen før det. Den yngre er vokst opp på Haugenstua, falt på skråplanet, fikk hjelp, og jobber nå selv for å bedre forholdene til andre unge på Haugenstua.

Disse ulike livsløpene gir oss vidt ulike perspektiver, og det er i brytningene mellom disse at ny innsikt kan oppstå.

Under våre diskusjoner om situasjonen i Bydel Stovner og andre deler av Oslo, har vi ofte snakket om disse vidt forskjellige realitetsforståelsene som er i spill. Vi ser at beskyldninger om svart- eller skjønnmaling av forholdene noen ganger tar mer energi enn å faktisk jobbe med utfordringene og finne nye løsninger.

Diskusjon om antall kriminelle ungdommer ser ut til å være viktigere enn å ta tak i de man ser. Det går nærmest prestisje i å forsvare sitt eget virkelighetssyn, samtidig som det blir viktig å plassere ansvar. Man kan peke på innvandrerne, foreldrene, ungdommen, politiet, politikerne eller andre som man mener ikke har gjort jobben sin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer