Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Konseptet Turboneger

Det er vanskelig å hoppe etter Hertugen & co.

Konseptet Turboneger var mye større enn summen av delene det var satt sammen av. Det var så formfullendt at det var vanskelig, for ikke å si umulig, å skille musikk og image fra hverandre. Turboneger var et dekadent, demonflørtende og teatralsk maskineri av et band som omfavnet de tyngste og mest rånete rockklisjeene med det største alvor og den største musikalske presisjon og perfeksjon - i hvert fall på plate.

Derfor blir denne hyllestplaten med 25 bidrag fra norske og utenlandske band en anmassende «hoppe-etter-Wirkola» -øvelse. De fleste legger seg flate i nesegrus beundring, og leverer pliktskyldige, ydmyke og blodfattige versjoner tett opp til originalene, stort sett hentet fra «Ass Cobra» og klassikeren «Apocalypse Dudes». Albumets mest vellykte bidrag står design-demondyrkerne Satyricon for.

Når de setter djevelhorn på «I Got Erection» og tar den med seg inn i varmen, oppnår de det ingen andre klarer på denne plata: å tilføre Turbonegers låter egenart uten å frata dem deres opprinnelige potens.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling