Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Konserndirektøren i Aschehoug ble tatt etter å ha forsøkt å overføre en million til konto han selv disponerte

Marius Schatvet (50) politianmeldes i dag etter å ifølge forlaget ha underslått 4,4 millioner kroner.

POLITIANMELDES: Konserndirektøren for økonomi og finans i Aschehoug, Marius Schatvet, er ferdig i forlaget, etter å ha erkjent økonomiske misligheter. Nå politianmeldes saken. Foto: Håkon Eikesdal
POLITIANMELDES: Konserndirektøren for økonomi og finans i Aschehoug, Marius Schatvet, er ferdig i forlaget, etter å ha erkjent økonomiske misligheter. Nå politianmeldes saken. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

(Dagbladet): - Aschehoug leverer i dag inn den varslede politianmeldelsen av tidligere konserndirektør for økonomi og finans Marius Schatvet. Anmeldelsen gjelder de forhold han har vedkjent seg. Mislighetene går tilbake til 2010 og beløper seg til om lag 4,4 millioner. I tillegg til dette beløpet kommer ytterligere 1 million han urettmessig forsøkte å overføre til en konto han disponerte, skriver konsernsjef i Aschehoug, Mads Nygaard, i en pressemelding.

Fiktive avtaler og forfalskede signaturer Det var i forbindelse med den siste transaksjonen at forholdet ble oppdaget den 20. desember 2013, ifølge forlaget.

- Mislighetene er gjennomgående utført ved konstruert dokumentasjon i form av fiktive avtaler og forfalskede signaturer, samt misbruk av hans prokura i selskapet. Aschehoug vil gå grundig gjennom alle sider ved selskapets internkontroll og rutiner, og vil bruke ekstern bistand i dette arbeidet. Denne saken har vist at konsernet må skjerpe sin internkontroll og forbedre sine rutiner for å sikre at tilsvarende ikke skjer igjen, og at eventuelle forsøk på misligheter oppdages raskere, skriver Nygaard videre.
 
Nå politianmelder forlaget saken.

- Politiets arbeid vil vise om det er ytterligere forhold som foreløpig ikke er avdekket, skriver de.

Mannens advokat, Anne Christine D. Stoltz i advokatbyrået Andenæs, Aaløkken og Veum, sa til Dagbladet i går at han erkjenner forholdet og vil tilbakebetale pengene.

- Dette er en sak hvor min klient og familien hans er i en veldig vanskelig situasjon, og de ber om at jeg videreformidler at de ønsker ro nå. Han har erkjent forholdene og har tilbudt seg å tilbakebetale pengene fullt ut, sa advokaten, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

- Trist Økokrim ville i går ikke kommentere noe rundt en slik anmeldelse, og mannen har ikke vært i noen avhør ennå.

INNRØMMER FORHOLDET: Tidligere konserndirektør for økonomi og finans Marius Schatvet.
INNRØMMER FORHOLDET: Tidligere konserndirektør for økonomi og finans Marius Schatvet. Vis mer

Det var før jul forlaget konfronterte den avgåtte konserndirektøren for økonomi og finans med anklagene. Han sa da opp stillingen sin på dagen.

- Jeg synes det er alvorlig og trist. Det er likevel en realitet, og vi forholder oss til den gjennom en grundig gjennomgang og en politianmeldelse, sa Aschehougs konsernsjef og forlegger Mads Nygaard til Dagbladet i går.

ADVOKAT: Anne Christine D. Stoltz i advokatbyrået Andenæs, Aaløkken og Veum representerer den avgåtte Aschehoug-direktøren.
ADVOKAT: Anne Christine D. Stoltz i advokatbyrået Andenæs, Aaløkken og Veum representerer den avgåtte Aschehoug-direktøren. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media