Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Konsernsjefen i A-pressen går

Even Nordstrøm trekker seg med umiddalbar virkning. - Det er synd, sier Hildrum.

TREKKER SEG:  Konsernsjefen i A-pressen, Even Nordstrøm, trekker seg med umiddalbar virkning. Det ble kjent i dag. Foto: Scanpix
TREKKER SEG: Konsernsjefen i A-pressen, Even Nordstrøm, trekker seg med umiddalbar virkning. Det ble kjent i dag. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Even Nordstrøm (53) trekker seg i dag fra sin stilling som konsernsjef i A-pressen med umiddagbar virkning. Det skriver Nettavisen.

Nordstrøm har vært konsernsjef siden 2007, og skal ha informert A-pressen sitt konsernstyre om beslutningen onsdag formiddag.

Ifølge Nettavisen er Thor Gjermund Eriksen (44) konstituert ny konsernsjef.

- Jeg syns det er beklagelig at Even trekker seg og at jeg ikke skal jobbe videre sammen med ham. Nå er det viktig for A-pressen å ta tak i alt det gode vi har fått til og bruke det som utgangspunkt til å løse oppgavene som ligger foran oss, sier Eriksen til Nettavisen.

Eriksen har fram til i dag vært konserndirektør i A-pressen med utgiverspørsmål, innholdsutvikling og kommunikasjon som område.

Krevende periode - Styret vil takke Nordstrøm for en lang innsats for A-pressen. I hans periode som konsernsjef har A-pressen gjennomgått omfattende omstillinger og forbedringer. A-pressen er i dag et sterkt mediekonsern, sier styreleder Jon M. Hippe til Nettavisen.

A-pressen har de siste årene vært inne i en utfordrende periode. Nå mener den avtroppende konserndirektøren det er på tide med nye krefter.

- Så langt har vi kommet oss godt gjennom den, og A-pressen er godt økonomisk rustet for framtiden. Fortsatt står selskapet overfor nye utfordringer. Det er nå riktig å la en ny leder gripe fatt i disse utfordringene, sier Nordstrøm til Nettavisen.

Nordstrøm er utdannet handelsøkonom, og kom til A-pressen i 1996.

- Synd at han går Alf Hildrum var konsernsjef i A-pressen før Nordstrøm, fra 1997-2007. I dag er Hildrum konsernsjef i TV 2, og har derfor hatt mye å Nordstrøm gjøre. Han syns det er trist at Nordstrøm trekker seg.

- Jeg syns det er synd at Nordstrøm trekker seg. Det er tøffe tider. Han har vært en god styreformann i TV2 og A-pressen, sier konsernsjef i TV2, Alf Hildrum til Dagbladet.

Nest størst A-pressen er Norges nest største mediekonsern, og ble etablert i 1948 under navet Norsk Arbeiderpresse. I 1994 ble navnet byttet til A-pressen, og omdannet til et konsernselskap.

I september 2008 hadde A-pressen 2700 ansatte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!