Konsert på radio

Petre ønsker å sende levende musikk ut på eteren. Derfor inviterer de kjente band inn i studio.

- Kulturministeren har jo kommet med signaler om at innspilling av norsk musikk er et oppdrag som NRK har som allmennkringkaster. Med «PetreSessions» ønsker vi å overføre norske artister på Petre, og slik være en støttespiller for norsk musikk, sier musikksjef i Petre, Håkon Moslet.

29. juli er det åttende gang Petre sender livemusikk til sine lyttere gjennom initiativet PetreSessions.

-  Det er så utrolig mange bra norske liveartister, og vi hadde lyst til å plukke opp ideen med å invitere samtidas beste liveartister i studio, dermed oppsto «PetreSessions», forteller Moslet.

Fra Prøysen til Phoenix

Ideen om å sende levende musikk direkte på radio, er ikke ny. På 60- og 70-tallet kunne radiolytterne kose seg med blant andre Alf Prøysen som sang direkte fra Studio 19 i NRKs høyborg Marienlyst i Oslo. Gylne radioøyeblikk ble slik også en viktig dokumentasjon av samtidas norske artister. Det er blant annet dette Petre ønsker å gjenopplive med «PetreSessions».

-  Ideen er å ha åtte konserter i året. Fire om våren og fire på høsten. Konsertene blir spilt live og sendt direkte på radio, sier musikksjefen.

Kjente artister

Siden den første «PetreSessions» gikk av stabelen i september, har Big Bang, Travis, Bertine Zetlitz, Morten Abel, Thomas Dybdahl og Gluecifer servert musikalske godbiter direkte på eteren.

-  Det spilles mye playback for tida, og på mange måter er dette en motvekt, mener Moslet.

Han tror folk savner å hørte ekte musikk, også på radio.

-  Å overføre norske artister direkte på radio er en del av Petres misjon. Dessuten skal vi prøve å ha én internasjonal artist i halvåret.

Direkte og gratis

29. juli kommer derfor det franske bandet Phoenix til Oslo. Og fordi det ærverdige Studio 19 er under ombygging, skal bandet spille live i Studio 2. Og hvis Petres musikksjef får det som han vil, kan det hende at franskmennene også entrer utescenen på St. Hanshaugen i hovedstaden og slik gjentar suksessen fra forrige uke, da Euroboys og Knut Schreiner satte 5000 gratistilskuere i ekstase.

PETRESESSION: Knut Schreiner og Euroboys entret scenen da «PetreSession» ble flyttet utendørs i forrige uke. Musikksjef Håkon Moslet i Petre er storfornøyd med å gjenopplive ideen om konsert på radio.