Konsert som fengslet!

Det kunne vært hvilken som helst festival. Gresset er grønt, himmelen knallblå, og på scenen danser rappgruppa Klovner i kamp.

Sola steiker veltrente overkropper dekorert med tatoveringer, og grillduftene smyger rundt svette neser. Det er grillfest i Oslo Fengsel.

- Det som ikke dreper deg gjør deg sterkere, roper Aslak fra scenen. Antall nikkende hoder tyder på at de fleste er enige i det. Klovner i kamps sprelske små menn leker seg gjennom programmet, Esben «Dane» Selvig (23) med armen i gips.

Kaster klærne

- Det er ikke uvanlig at kvinner kler av seg under en Klovner i kamp-konsert, bedyrer Aslak «Alis» Hartberg (26), og sikter til de kvinnelige fengselsbetjentene som har brettet opp ermene på varme helårsuniformer.

- Snart tar de fram bikinien! fleiper han, før rappen går videre om blant annet damer fra Helvete som kan få noen hver til å ønske seg inn bak murene.

Gutta på gresset ser ut til å sette pris på avbrekket fra den jevne hverdag, som sjelden byr på mer enn halvannen time med frisk luft og fuglekvitter.

- Det blir ro i anstalten, man får ut energien, sier grillmester Pål (31) fornøyd.

- Beste konserten mens jeg har vært her! erklærer en sympatisk ung herremann som helst ikke vil ha navnet sitt i avisa.

Sure naboer

Rytmene snatrer gjennom luftegården, og forplanter seg til nærmeste nabo, Grønland politistasjon, som ringte inn klage allerede under lydprøvene. De blåkledde betjentene i fengslet ser imidlertid ut til trives med grill-lukter og høye lyder.

- Det er bra med sånne arrangementer, sier fengselsbetjent Lisbeth Tøfte-Furu (46).

- Innmari viktig for gutta. Det er utrolig varmt og grusomt å sitte inne nå. Det er verst om sommeren, vet du.

- Tidligere i år har Gluecifer og BigBang spilt i fengselet, og det jobbes med framtidige konserter, opplyser fritidsleder Espen Jansen.

<B>SANG UT:</B> Klovner i Kamp hadde de innsatte i Oslo Fengsel i sin hule hånd. - Beste konserten mens jeg har vært her, erklærte en av dem.