Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Justin Bieber i Stavanger

Konsertarrangør tordner. Kaller Bieber-foreldre fullstendig gale

Dansk konsertarrangør ut mot foreldregenerasjonen. 

NORGESKLAR: Justin Bieber spiller for 30 000 i Stavanger i morgen. Foto: NTB/Scanpix 
NORGESKLAR: Justin Bieber spiller for 30 000 i Stavanger i morgen. Foto: NTB/Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ventes mer enn 30 000 mennesker til Forus travbane i Stavanger under morgendagens storkonsert med Justin Bieber.

Det har kommet kritikk mot arrangørene etter Justin Bieber- konserten i Århus i Danmark andre pinsedag - også denne på en travbane. Barn og unge skal ha vært nødt til å stå timesvis i kø uten mat og vann.

Nå slår den danske arrangøren tilbake. Sikkerhetsansvarlig Nicolai Hommelhoff fra Live Nation gir foreldrenes oppførsel det glatte lag:

- Når man går på konsert med sine barn, er man i min verden forpliktet til å være et godt forbilde, og det er absolutt ikke det vi har sett, sier han i et intervju med dansk TV2.

Panikk

Han forteller at ungdommene pent fulgte anvisningene som ble gitt, mens foreldre begynte å løpe og skape panikk.

- Det er fullstendig galskap. Vi så foreldre som pushet de unge fram og gjorde det hele meget komplisert.

Det er Pro Sec i samarbeid med politiet som har ansvaret for sikkerheten når Justin Bieber opptrer i Stavanger.

Operativ leder i Pro Sec Henning Kristiansen sier at han kjenner seg igjen i kritikken fra Danmark:

- Jeg har sett tendenser til det på den første Bieber-konserten i Norge. Mens ungdommene oppfører seg bra, er foreldre nådeløse: deres barn skal først.

FORELDEGENERASJON?: Justin Bieber lot seg intervjue av Fredrik Skavlan da han var i Oslo for noen år tilbake. Der røpet han blant annet hva han kan om Norge og Sverige. Video: NRK. Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Kristiansen er likevel ikke bekymret for at det skal bli et problem denne gangen.

- For det første er det mye bedre plass på travbanen enn det er på en vanlig konsertarene. Dessuten har Bieber-publikummet forandret seg.

Skjerpet sikkerhet

- Det er færre av de helt yngste. Nå trekker han nok mye av det samme publikummet vi ville sett på en Rihanna-konsert, en del jenter fra 16 og oppover og hovedandelen unge voksne i aldersgruppen 18-28 år, fortsetter han.

Til sammen er det rundt 300 fra politiet og Pro Sec som tar seg av sikkerheten i morgen. Kristiansen sier at sikkerheten er skjerpet i form av et tettere samarbeid, større fokus på området rundt konsertstedet og begrensninger i trafikken til og fra.

- Jeg vil oppfordre alle til å benytte de 40 shuttle-bussene som er satt opp fra Stavanger og Sandnes. Tog er også en mulighet, det blir ikke anledning til å kjøre helt fram med bil.

Hele Norges coronakart