TAP: Alle konsertene som ble arrangert på Operaens tak i 2010-2012 gikk i minus. Arrangementene ga et tap på rundt seks millioner kroner. Her er horder med unge fans på taket av Den norske opera under Justin Bieber-konserten. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
TAP: Alle konsertene som ble arrangert på Operaens tak i 2010-2012 gikk i minus. Arrangementene ga et tap på rundt seks millioner kroner. Her er horder med unge fans på taket av Den norske opera under Justin Bieber-konserten. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Konsertene på operataket gikk i minus

Ga et tap på rundt seks millioner kroner.

Alle konsertene som ble arrangert på Operaens tak i 2010-2012 gikk i minus. Arrangementene ga et tap på rundt seks millioner kroner.

På grunn av den dårlige økonomien i utekonsertene har ikke Den Norske Opera og ballett brukt taket på to år. Det foreligger heller ingen planer om å bruke det i år, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi arbeider for å finne et konsept for store arrangementer på taket som er økonomisk bærekraftig, men både i 2013 og for i år ble det vurdert at risikoen var for stor for å ikke gå i pluss, sier informasjonssjef Lene Jacobsen i Operaen til avisen.

Tidligere i år skrev samme avis at Operaen sliter med store og økende pensjonskostnader. I en tid da pensjonsutgiftene spiser opp Norges største kulturinstitusjon, kan ikke Operaen lenger bruke penger på arrangementer som ligger utenfor den såkalte kjernevirksomheten, skriver avisen.

- Nå kan vi rett og slett ikke risikere at poparrangementer går på bekostning av vår kjernevirksomhet, sier operadirektør Tom Remlov.

(NTB)