Konsesjon på vei ut

Hvert år siden starten i 1992 har TV2 blitt kritisert for ikke å oppfylle konsesjonskravene, men politikernes eneste sanksjonsmulighet er å trekke konsesjonen tilbake. Etter hvert som medievirkeligheten endrer seg, vil også dette virkemidlet falle bort. Konsesjon blir gammeldags.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- TV 2 har ikke evig liv

- Strålende agurksak

-Moralsk problem

Har tillit til ledelsen

Dette er grunnen til at TV2 ikke oppfyller kravene til allmennkringkasting, ifølge Allmennkringkastingsrådets siste rapport:

TV2 har ikke programmer for minoriteter, som for eksempel samene.TV2 har ikke barneprogrammer på hverdager.TV2 dekker svært lite kunst og kultur som ikke er populærkultur.TV2 har få seriøse, fordypende programmer som dekker emner som internasjonale forhold, livssynsspørsmål, vitenskap eller forskning.

- Det finnes ingen entydig definisjon på «allmennkringkasting», hevder TV2s sjefredaktør Arne A. Jensen. En allmennkringkaster skal ha tilbud til såkalte smale grupper, men TV2s konsesjon sier ingenting om hvor ofte samer, ballettelskere eller sjuåringer skal finne et program som har akkurat dem som målgruppe. Jensen hevder at det smale blir ivaretatt gjennom innslag i magasiner som «God morgen, Norge».

- TV2 har alltid forsvart seg ved å liste opp alle kunstnere som har vært med i «God morgen, Norge», sier Trine Syvertsen, professor ved Institutt for medier og kommunikasjon og tidligere medlem av Allmennkringkastingsrådet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer