Konsollkrig

PlayStation 3, Xbox 2 og Nintendo Revolution kan alle bli annonsert i løpet av det kommende året.

(Dagbladet.no): Som perler på en snor ramler nyhetene inn, og dermed merkes det at det fortsatt eksisterer en sterk kamplyst i konsollkrigen.

I går kom det nemlig nyheter om at alle de store tilvirkerne av spillkonsoller - Sony, Microsoft og Nintendo - vil vise fram deres neste hjemmekonsoller i løpet av året som kommer.

- I rute

Sony-sjef Ken Kutaragi avslørte på en pressekonferanse i Tokyo i går at de vil vise fram sin PlayStation 3 på neste års E3-messe i Los Angeles. Han sa også at utviklingen av konsollen er i rute, på tross av hva ryktene måtte si om utsettelser.

- Det har vært snakk om at utviklingen av en nestegenerasjons spillkonsoll ikke har gått så bra, men vi kommer til å ha en spillbar versjon av konsollen innen neste vår, sa Kutaragi.

Dermed virker det som om vi vil få se PlayStation 3 i løpet av 2006, og ikke i 2007 som mange har fryktet, skal vi tro nettstedet Eurogamer.

Vil være først

Microsoft vil ikke være dårligere enn Sony, og tidligere har Microsofts Peter Moore uttalt at «de ikke vil bli slått av noen om å komme først på markedet».

De siste årene har Microsoft avholdt en årlig samling for journalister i Europa, og det virker ikke usannsynlig at dette års X\'04 kan føre med seg avsløringer om hvordan Xbox 2 (eller hva den vil hete) vil se ut og te seg.

Men om nyhetene slippes først fra Microsoft, betyr ikke det at vi vil få se på konsollen allerede da. Det er derfor ikke utenkelig at Microsoft vil ta med seg Xbox 2 til Los Angeles neste år de også, for framvisning på E3-messen.

Nintendo vil revolusjonere

Da gjenstår det bare for Nintendo å vise hva de er gode for. Deres neste konsoll har fått kodenavnet Nintendo Revolution, etter at de på E3 i år sa at deres neste spillkonsoll ville «revolusjonere spillbransjen».

- Når Sony sier at de skal «vise fram» PS3 på E3, i motsetning til at de «kommer på markedet», så er det to vidt forskjellige ting, forteller Nintendos PR-sjef i Europa, Shelly Pearce, og legger til:

- Vi har hele tiden sagt at vi skal komme på markedet med Revolution i samme tidsrom som de andre. Hva det tidsrommet er, er veldig i lufta for øyeblikket. Jeg er ikke helt sikker på hva Sony egentlig vil vise fram på E3.

Men det betyr ikke at Nintendo ikke vil kunne fortelle noe neste år.

- Vår plan er å fortelle om vår visjon for Revolution på E3 neste år, og hvordan vi kommer til å revolusjonere konsollspilling. På neste års E3 vil det åpenbart være mange flere diskusjoner om nestegenerasjons konsoller, og vi vil snake om hvordan vi skal føre konsollspillingen framover, uten bare å fokusere på grafikk. Men det er altfor tidlig å snakke om spesifikasjoner nå, forteller Shelly Pearce til Eurogamer.

Også nytt om PSP

Noe spennende som også kom fra på Sony pressekonferanse i Tokyo i går, var nye spesifikasjoner om deres kommende bærbare konsoll, PSP.

Antallet tredjepartsutviklere av spill til konsollen har nå økt fra 34 firmaer til 59, et anselig antall. Men det mest spennende som kom fram var at opptil 16 spillere kan koble sammen sine PSPer via trådløst internett, uten å måtte benytte seg av en basestasjon. PSP vil også kunne kobles til PlayStation 2 via USB-porten, og åpner derfor for nye muligheter i spillene.

I tillegg vil PSP kunne kjøre et program ved navn «Talkman», som kan oversette ni forskjellige språk, og lese opp resultatene.

PSP kommer på markedet i Japan på tampen av dette året, men vi i Europa må vente til 31. mars 2005.

GAMMEL #1:</B> Sony Playstation 2.
GAMMEL #2:</B> Nintendo GameCube.
GAMMEL #3:</B> Microsofts Xbox.