Konspirasjon i Nordsjøen

Tom Kristensen er en forfatter som ofte berører brennbare samfunnsproblemer. Hans nye thriller er skrevet i sympati med nordsjødykkerne.

NY THRILLER: Tom Kristensens nye bok handler om nordsjødykkerne.  Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NY THRILLER: Tom Kristensens nye bok handler om nordsjødykkerne. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: En nordsjødykker omkommer og en annen blir lettere skadd etter et oppdrag på 81 meters dyp ved en borerigg.

Samtidig kommer et trusselbrev til olje- og energiministeren, hvor noen skriver at den samme boreriggen vil bli utsatt for sabotasje hvis ikke Troll-utbyggingen stanses og femti millioner utbetales.

Storpolitikk Tom Kristensen er en meget dyktig thrillerforfatter, han mestrer balansegangen mellom å skildre et kynisk, storpolitisk maktspill og effekten det har på vanlige mennesker. I «Dypet» er det nordsjødykkerne, pionérene fra oljeutvinningens begynnelse, som betaler prisen, men har myndighetene lurt dem med vitende og vilje?

Kristensen kan kunsten med å bygge opp spenningen fra første side, og det gjør han også i «Dypet». Handlingen starter i 1981, og foregår både i det harde dykkermiljøet og på et toppolitisk plan i hovedstaden. Det står store penger på spill hvis ikke utbyggingen av oljefeltene går etter planen, og på ministernivå er man usikre på hvordan truslene skal håndteres. For hvem står bak? Ingen har hørt om gruppen som vil sabotere Troll, men kan man ta sjansen på at den ikke eksisterer? Den skadde mannen heter Tord Stensen, han er en erfaren og svært dyktig dykker, men han får en psykisk knekk etter opplevelsen. Han har kone og en sønn hjemme i Tønsberg, men treffer en vakker, utenlandsk kvinne i Stavanger, som viser stor interesse for ham. Og etter hvert som tida går, blir forholdet mellom Tord og denne mystiske Isabella langt mer intenst. Til slutt går det som det må gå... og Tord forsvinner et eller annet sted i verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer