Konspirasjoner i riksmediene

Jeg håper at jeg i juli 2021 slipper å se en film om at Arbeiderpartiet planla Utøya-massakren.

Merkelig valg: «Jeg skulle likt å høre NRKs journalistfaglige begrunnelse for å markere tiårsdagen for verdenshistoriens blodigste terrorangrep med å sende konspirasjonsteorislageren Loose Change», skriver kronikkforfatteren. Foto: Gulnara Samoilova/AP/Scanpix
Merkelig valg: «Jeg skulle likt å høre NRKs journalistfaglige begrunnelse for å markere tiårsdagen for verdenshistoriens blodigste terrorangrep med å sende konspirasjonsteorislageren Loose Change», skriver kronikkforfatteren. Foto: Gulnara Samoilova/AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ti år siden 11. september 2001. Jeg er noe forundret over hvordan NRK og Klassekampen velger å markere dette.

NRK har sendt flere dokumentarer. Noen av dem er både gode og interessante, men NRK valgte også å sende konspirasjonsteorislageren Loose Change, i en av de mange utgavene filmen er laget, An American Coup. De utstyrte riktignok filmen med en redaksjonell advarsel om at dette er tøv, men de valgte altså likevel å sende den.

Jeg skulle likt å høre NRKs journalistfaglige begrunnelse for å markere tiårsdagen for verdenshistoriens blodigste terrorangrep med å sende denne filmen, en film som mer eller mindre påstår at det var amerikanske myndigheter selv som sto bak.

La meg si det på en annen måte: Jeg håper at jeg i juli 2021 slipper å se en film om at Arbeiderpartiet planla Utøya-massakren, selv om den skulle være utstyrt med aldri så mange redaksjonelle advarsler. Det er på et slikt nivå NRK plasserer seg når de sender dette rælet. Hvis de ønsket å sette et søkelys på konspirasjonstenkningen, kunne de ikke valgt å sende en seriøs dokumentar om konspirasjonsteorier? Hadde de ikke budsjetter til å kjøpe ordentlig journalistikk? Står det så dårlig til med statskringkasteren? Kunne de ikke i det minste ha satt av tid til en grundig gjennomgang, en kritisk vurdering?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer