KOMMENTARER

Konspirasjoner til frokost

Takket være den nye politiske korrektheten, har konspirasjoner om venstresida, ukontrollert innvandring og sivilisatorisk kollaps fått blomstre.

Illustrasjon: Flu Hartberg
Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

«Jeg syns det er avskyelig, det som har skjedd», sa Siv Jensen. Det var 24. juli 2011. To dager etter bomba i regjeringskvartalet og massakren på Utøya. I Oslo var det helt stille i gatene. Inne på Stortinget ble partilederen intervjuet av NRK, om terroristens tilknytning og mangeårige medlemskap i Fremskrittspartiet. «Jeg syns det er avskyelig det som har skjedd, men jeg syns det er like avskyelig at enkelte medier forsøker å trekke en kobling mellom denne mannens udåd og Fremskrittspartiet», sa hun.

Hadde vi ikke vært så bedøvet av terroren, hadde vi kanskje stoppet opp der og da, og lurt på hva slags utsagn dette egentlig var. En påstand som plasserer journalisten, hun som stiller spørsmålet, på samme nivå i avskyelighet som mannen som har skutt 69 unge mennesker på kloss hold, gjennom hendene de holdt for ansiktet, i ryggen mens de løp, i armene, beina, magen, halsen. Sammenlikningen var så vanvittig at vi ristet det av oss. Det var så mye verre ting å tenke på. Men der og da la det seg et lokk over denne delen av historien. I Norge politiserer vi ikke 22. juli. Vi knytter det ikke til noe gjenkjennelig i det norske samfunnet, det offentlige ordskiftet eller noe politisk parti.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer