Konstruert pytt i panne

Litt Da Vinci-koden, litt Harry Potter og litt James Bond: Vips så har du en dansk bestselger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Libri di Luca» er allerede oversatt til 17 språk. Filmrettighetene er solgt til Nordisk Film. Det burde ikke forundre noen. Alle ingrediensene er der: Flere tusen år gamle konspirative hemmeligheter, mord, selvmord, lyn og torden. Legg til en kjærlighetsfortelling, en god dose action og et plott som utvikler seg i et så James Bond-aktig omfang at hele jordas framtid står på spill. Da har du debuten til danske Mikkel Birkegaard.

Mystisk antikvariat

Den suksessrike advokaten Jon Campelli ble bortadoptert som liten etter at moren tok sitt liv. Da faren døde, arvet han antikvariatet «Libri de Luca» i København. Det frekventeres av de underligste mennesker med de mest selsomme leserevner. Det skal snart vise seg at både Jons mor og far døde en mystisk død, og at faren elsket sin sønn så høyt at han støtte ham fra seg for å redde hans liv.

Ladete bøker

Tematikken er som følger: Det finnes mennesker med en særegen leserevne. De kalles Lettorer. De er delt i to undergrupper. Det er såkalte «mottakere», ofte dyslektikere, som kan lese det andre leser via tankeoverføring. Samt påvirke lesningen i så stor grad at leseren kan dø av det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer