Konstruksjon og virkelighet

Intelligent og velskrevet, men tålmodighetskrevende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Home is where you die, sier Mr. Saunders» er en roman som stiller betydelige krav til leserne sine. Ikke bare handler den i så stor grad om annen litteratur at det er temmelig nødvendig med forhåndskunnskaper særlig om Jorge Luis Borges’ forfatterskap. Også kjennskap til Terje Holtet Larsens tidligere utgivelser er en stor fordel.

Romanen med den utpreget tunge tittelen, framstår som én brikke i et større litterært puslespill der argentinerens bøker og de to forrige Holtet Larsen-utgivelsene er avgjørende. Den Holtet Larsen-liknende jeg-fortelleren kommenterer og utdyper stadig sine foregående utgivelser, som bærer de samme titlene som Holtet Larsens «reelle» bøker – han til og med gjenforteller deler av dem. Samtidig bruker han mye plass på å drøfte Borges – både biografisk og litterært.

Sjangerblanding

Romanen tematiserer det fortelleren med et godt begrep kaller «virkelighetsmaskineriet» og «virkelighetens» forhold til litteraturen, og er, i likhet med Holtet Larsens foregående bøker, en egenartet blanding av fiksjon, selvbiografi og en slags litterær essayistikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer