Kontroll på kontinentet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I GÅR LANSERTE de britiske selskapene Kilimanjaro Live og K2 med konsertarrangørgiganten AEG i ryggen den omreisende turneen Sonisphere. På toppen av plakaten troner Metallica.

Helt siden Led Zeppelin-manager Peter Grant skremte vannet av kyniske konsertarrangører på tampen av 60-tallet, har rockeidolene og apparatet rundt dem tatt større og større kontroll over forretningene. De siste åras dramatiske fall i fysisk platesalg har medført store endringer i hverdagen til de fleste artister og band. Musikere som gjerne så seg fornøyd med korte og effektive turneer i kjølvannet av et plateslipp, er nå stadig oftere å se langs landeveien. Gjerne på steder som tidligere ble totalt ignorert av de store aktørene.

I GÅR SOLGTE også Madonna ut sine 40.000 Valle Hovin-billetter på under halvtimen. Turneen «Sticky & Sweet» skulle egentlig avsluttes i 2008, men ble forlenget til å inkludere en Europa-del som tar superstjernen til Norge for første gang. 9. og 10. juni står Bruce Springsteen på scenen i Bergen og gjør konsert nummer tre og fire her til lands på under et år. 44.000 billetter ble revet bort på under en time. Arrangøren Bergen Live solgte i 2008 tett oppunder 150.000 billetter i et marked som for noen år siden begrenset seg til Nattjazz, nisjefestivaler og klubbkonserter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer