Anmeldelse: Kanye West - «Ye»

Kontroverser, #metoo og et kvinnesyn i utvikling

Kanye West vender tilbake fra fjellet med sjelfulle samples og syv fortrolige låter.

Kontroverser, #metoo og et kvinnesyn i utvikling
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På bare få år har USA sitt offentlige rom blitt nærmest komisk polarisert. Delt opp i lag med sterke holdninger og enda sterkere hat for «motstanderne» på motsatt side. Fritt for gråsoner og evner til å forsøke å forstå seg på annet enn egen doktrine.

Presidentvalget var selvsagt den foreløpige toppen av krenkekaka. Det endelige politiske linjeskillet man var forventet å motsette seg med alle midler.

En enkel sak for de fleste. Og da særlig kjendisene i den i stor grad liberale amerikanske underholdningsbransjen, hvor et co-sign til den nye presidenten betød latterliggjørelse og regelrett utfrysning – eventuelt at man skulle spille på neste års Country Music Awards.

Ikke overraskende ble det derfor leven da Kanye West dukket opp i Trump Tower-lobbyen med tårnsjefen sjøl. Rett etter at sistnevnte hadde gått av med sin overraskende valgseier. Med «not my president» som sitt nye motto, var ikke hiphop-superstjernens fans bare skuffet over sitt idol. De var forbannet.

Forbannet over at annerledestenkeren Kanye tenkte annerledes.

Ting ble selvfølgelig ikke enklere da han i april logget seg på det sosiale mediet hvor frittalende kjendiser dreper sine karrierer, og ivrig tvitret i vei om sansen han hadde for nettopp Donald Trump. Eller sin «bror» som han også kalte den omstridte presidenten – besvart av et «Thank you Kanye, very cool!» fra den like ivrige tvitreren i 1600 Pennsylvania Ave.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer