Kontroversiell islamkritikk selger

Hallgrim Berg til topps på boklista.

(Dagbladet.no): «Overdrevne påstander og uselvstendig tenkning,» skrev Dagbladets anmelder om Hallgrim Bergs «Amerikabrevet: Europa i fare». Den islamkritiske boka har blitt møtt med hard kritikk fra flere hold, men det har ikke skremt bokkjøperne.


Boka debuterer på førsteplass på boklista for generell litteratur og dytter med det en annen mye omtalt bok ned fra toppen: Håvard Melnæs\' «En helt vanlig dag på jobben».

Benektet refusering

Hallgrim Berg har skrevet en debattbok om faren ved flere muslimer og økt islamisering i vesten, og mener Europa bør alliere seg sterkere med USA.

I slutten av februar skrev Klassekampen at boka ble refusert av både Gyldendal og Samlaget, før lille Koloritt forlag takket ja til å gi den ut.

- Vi driver ikke sensur av meninger, vårt mål er debatten i seg selv, sa forlagsredaktør i Koloritt, Ragnar Aamodt, til avisa.

I et innlegg i Klassekampen sist lørdag benektet Berg at han hadde tilbudt andre forlag enn Koloritt boka, men viste til at han hadde bedt personer både i Gyldendal og Samlaget om kommentarer og konsulentuttalelser.

Stieg Larsson fortsatt på topp

SELGER BØKER: Hallgrim Bergs «Amerikabrevet: Europa i fare» føk rett til topps på boklista. Foto: HANS ARNE VEDLOG
SELGER BØKER: Hallgrim Bergs «Amerikabrevet: Europa i fare» føk rett til topps på boklista. Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer

Stieg Larsson innehar fortsatt førsteplassen både på boklista for pocketbøker og for skjønnlitteratur. «Jenta som lekte med ilden» ligger på topp på lista for skjønnlitteratur, mens Vigdis Hjorth fortsatt har andreplassen med «Hjulskift».

Tre nye bøker er inne på lista: Ronne Randalls barnebok «Kalv. En lydknappbok» (9.), Al Aswany Alaas «Yacoubian-bygningen» (10.) og debutant Sturle Brustads oppvekstskildring «Anarchy in Åmot» (11.).