BANNLYST: Denne episoden av tegneserien «Peppa Pig» er bannlyst for andre gang av australsk TV. Årsaken er edderkoppene. Video fra «Peppa Pig: Mr. Skinnylegs» Vis mer

Kontroversiell «Peppa gris»-episode bannlyst for andre gang

Leker med edderkopper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): «Mister Skinny Legs», en episode fra det populære barneprogrammet «Peppa gris» som ble sendt allerede i 2004, ble fjernet fra det australske kringkastingsselskapet ABC i 2012.

Ifølge kringkasteren ble det i episoden gitt en beskjed til barn om at edderkopper er vennlige.

Nå er det igjen kommet klager etter at episoden ble sendt på nytt 25. august på barnekanalen Nick Jr. som er tilknyttet Nickelodeon og tilgjengelig på den australske betalings-TV-tjenesten Foxtel.

Etter klager på at barn ble fortalt at det er greit å leke med farlige edderkopper er den kontroversielle episoden igjen tatt av lufta, skriver The Guardian.

Leker med edderkopper

I den aktuelle episoden er Peppa Gris redd for edderkopper, men Pappa Gris sier at edderkopper er «veldig, veldig små» og «at de ikke kan skade deg».

I episoden på fem minutter oppdager Peppa Gris og vennen George en edderkopp i vasken på badet. Etter hvert blir de venner med den og spør om den vil ha en kopp te. Fortellerstemmen sier at «George vil at edderkoppen skal bli hans venn» og at «George liker edderkoppen og edderkoppen liker George».

Ifølge ABC ble episoden sendt ved et uhell grunnet et teknisk problem i 2012. Rådet fra det britiskproduserte tv-showet var at innholdet var upassende for et australsk publikum da det i Australia faktisk finnes farlige edderkopper.

Fjernet episoden

Ifølge Fairfax Media er det en småbarnsmor som nå har klaget på innholdet i episoden som ble sendt på Nick Jr. i august.

Kanalen nektet først å trekke episoden med begrunnelsen at «Mister Skinny Legs» ikke så ekte ut og at episoden hadde en viktig melding om å respektere alle skapninger.

Kanalen har imidlertid snudd etter kontakt med media og vil fjerne episoden fra program-rotasjon.

For noen år siden ble «Peppa Gris» også beskyldt for å være en dårlig innflytelse på barn, etter at en talefeil hos en kanin lærte en fireåring å si «fucking gazelles».

Suksess på TV

Den britiske animasjonsserien sendes på NRK Super i Norge og er tilgjengelig på Viaplay og Netflix. På verdensbasis sendes tv-serien i 180 land.

I fjor skrev Dagens Næringsliv om at grisen var blitt en gullgruve for film- og tv-selskapet Entertainment One.

De tre skaperne bak serien, Mark Baker, Neville Astley og Phil Davies, kunne innkassere godt over en halv milliard hver på barne-tv-serien da Entertainment One kjøpte 70 prosent av aksjene i deres animasjonsselskap i 2015.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer