Kontroversiell produsent hyller norske skuespillere

- Norsk film er inne i en gullalder.

GREPET AV NORSK FILM:  Produsent og eier av det prestisjetunge filmselskpet Zentropa, Petter Aalbæk Jensen, mener norsk film er inne i en gullalder. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
GREPET AV NORSK FILM: Produsent og eier av det prestisjetunge filmselskpet Zentropa, Petter Aalbæk Jensen, mener norsk film er inne i en gullalder. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Norske regissører har en respektløshet for film som er meget god. De tør å gå på mye modigere prosjekter enn danske og svenske regissører, sier Peter Aalbæk Jensen til Dagbladet.

Har lagt sin elsk på regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning og Morten Tyldum, som står bak filmer som «Max Manus», «Kon Tiki» og «Hodejegerne».

- Det var da jeg så «Hodejegerne» at jeg begynte å legge merke at norsk film er inne i en gullalder, sier han og fortsetter:

- En film som «Ragnarrock» hadde vært helt fullstendig utenkelig å lage i Danmark. Vi lager drama. Norske filmskapere er modige og tør å bryte konvensjoner. «Kraftidioten» av Hans Petter Moland er utvilsomt min skandinaviske yndlingsfilm for tida.

Kan vinne pris Produsent og eier av det prestisjetunge filmselskapet Zentropa, Peter Aalbæk Jensen er stadig oftere i Norge. En gang annenhver måned tar den kjente danske produsenten turen over over dammen. Det fordi han er mer nysgjerrig på norsk film enn noen gang.

- Nordisk films framtid ligger i Norge mer enn i Danmark. Sverige har sakket helt akterut. I mange år har Norge levert sterkt både når det gjelder filmkunst og filmer innenfor det kommersielle, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer