Kontroversiell voldtektsfilm til Sundance

Årets mest kontroversielle film på filmfestivalen i Sundance om to uker later til å bli «Hounddog» – som viser en 12 år gammel pike bli voldtatt.

i I bakgrunnen høres Elvis-låta av samme navn. Filmen er nominert til å være med i konkurransen om den store juryprisen i Sundance-festivalen, der den også får verdenspremiere.

Filmen, der barnestjernen Dakota Fanning spiller hovedrollen, viser ikke selve voldtekten. Men ifølge FoxNews er scenene likevel sterke nok til å vekke minst like stor debatt som Brooke Shields gjorde i Louis Malles «Pretty Baby» i 1980.
 

«Hounddog» er regissert av Deborah Kampmeier, som også har skrevet manus.

Fanning – som for øvrig er med i Oscar-juryen som tidenes yngste – gjør ifølge dem som har sett forhåndsutdrag en fremragende innsats.

– Jeg har jobbet med Dakota siden hun var fem, og dette er noe vi ikke har sett henne gjøre maken til, noe som virkelig utfordret talentet hennes. «Hounddog» var en av de beste opplevelsene hennes i livet hittil, en historie som måtte fortelles, og hun forteller den med hele sin sjel, sier Fannings agent Cindy Osbrink til bladet Premiere.

NTB

TALENT: Unge Dakota Fanning har allerede spilt mot superstjerner som Tom Cruise, Julia Roberts og Oprah Winfrey. Foto: SCANPIX/AP
TALENT: Unge Dakota Fanning har allerede spilt mot superstjerner som Tom Cruise, Julia Roberts og Oprah Winfrey. Foto: SCANPIX/AP Vis mer