Kontroversielle Harry

Den siste Harry Potter-boka er en triumferende finale på en kontroversiell serie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Harry Potter har vært en kontroversiell figur de siste ti åra. Den unge trollmannens overveldende suksess har ført med seg stor leselyst for utallige unge lesere i alle aldrer, men bøkene har også vært møtt med skepsis og advarende pekefingrer fra mer konservative voksne.

Egentlig ble det store Harry Potter-eventyret avsluttet i sommer, da «Harry Potter and the Deathly Hallows» kom ut på engelsk, men det norske punktumet ble ikke satt før i disse dager, med Torstein Bugge Høverstads oversettelse av den sjuende boka i serien.

Det er neppe noen overdrivelse å kalle «Harry Potter og Dødstalismanene» årets mest etterlengtede bok, den engelskspråklige utgaven solgte svimlende elleve millioner eksemplarer i løpet av de første tjuefire timene. Det norske førsteopplaget på 125000 bøker er heller ikke å kimse av, og for en gangs skyld er det samsvar mellom kvantitet og kvalitet: «Harry Potter og Dødstalismanene» lever opp til alle forventningene man måtte ha til et avsluttende bind i en lang og innviklet historie. Harrys sjuende og siste år på trollmannsskolen Galtvort blir da også det avgjørende i kampen mot hans erkefiende Voldemort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer