Kontroversielt Breivik-stykke utsatt på ubestemt tid

Dansk dramatiker har fått kalde føtter.

UTSATT: Den danske regissøren Christian Lollike og skuespiller Olaf Højgaard (t.h.) står bak monologen som er basert på Anders Behring Breiviks manifest. Nå er monologen utsatt på ubestemt tid. Foto: Stella Pictures
UTSATT: Den danske regissøren Christian Lollike og skuespiller Olaf Højgaard (t.h.) står bak monologen som er basert på Anders Behring Breiviks manifest. Nå er monologen utsatt på ubestemt tid. Foto: Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På nyåret ble det kjent at den danske dramatikeren Christian Lollike skulle sette opp en monolog basert på Anders Behring Breiviks manifest.

Dramatikeren mottok mye kritikk etter at hans neste teaterprosjekt ble kjent.

Oppsetningen, som har fått navnet «Manifest 2083», skulle etter planen ha premiere på CaféTeatret i København 23. august, og siden spilles i Norge. Senere ble premieren utsatt til oktober.

Utsatt Nå ser det imidlertid ut til at Lollike har fått kalde føtter. Teaterstykket har blitt utsatt på ubestemt tid.

Ifølge den danske avisa Politiken er det den pågående rettssaken mot terroristen som har fått Lollike til å tvile.

Lollike sier videre at fordi rettssaken i stor grad setter ord på terrorhandlingene som fant sted i Oslo og på Utøya 22. juli i fjor, har det skjedd noen forskyvinger. Det var nemlig å sette ord på handlingene Lollike ønsket.

Kan bli avlyst - Det er klart at dersom vi mener at vi ikke har noe interessant å si i forhold til denne saken, så dropper vi forestillingen, sier Lollike til DR Kultur ifølge avisa.

Dersom det ender med at teatergruppa velger å avlyse monologen, mener dramatikeren at de likevel har oppnådd noe.

- Jeg håper og tror at vi et eller annet sted på veien har vært med på å påvirke ideen om at alt skal snakkes om og belyses så åpent som overhodet mulig, sier han til DR Kultur.

Det er skuespilleren Olaf Højgaard som skal spille Behring Breivik på scenen, også dersom monologen settes opp på Dramatikkens Hus i Oslo.

 

«Manifest 2083»

• Teaterstykke basert på Anders
Behring Breiviks 1500 sider lange
manifest.

• En monolog som skal fremføres av
skuespiller Olaf Højgaard. Han har utviklet stykket sammen med dramatiker og teaterleder Christian Lollike.

• Settes opp på CaféTeatret i København, og Dramatikkens hus i Oslo.

• Premiere i København og Oslo var satt til Oktober 2012, men er nå utsatt på ubestemt tid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer