Debatt: Humorprisen

Kor e alle humorhelter hen?

Problemene i humorbransjen krever et kollektivt løft.

MORSOM: Men ingen kvinner var morsomme nok til å vinne Humorprisen i år. Sigrid Bonde Tusvik gikk tidlig hjem og skrev kronikk.
MORSOM: Men ingen kvinner var morsomme nok til å vinne Humorprisen i år. Sigrid Bonde Tusvik gikk tidlig hjem og skrev kronikk. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jeg har mange hatter på meg når jeg setter meg ned ved tastaturet for å skrive dette. Jeg jobber som tv-anmelder i Dagbladet. Til daglig er jeg manusforfatter, i hovedsak for norske humorserier og sceneshow.

Men dette skriver jeg først og fremst som medlem av den utskjelte Humorpris-juryen.

Sist fredag presterte jeg og 15 andre kunststykket å dele ut åtte priser som skulle hylle Norges morsomste, uten å gi én eneste av dem til en kvinne, eller noen med minoritetsbakgrunn. Sånt skal ikke skje.

Vi fikk passet vårt behørig og fortjent påskrevet av Sigrid Bonde Tusvik, og senere også Yousef Hadaoui fra «Svart Humor».

Noen teorier om hva de nominasjonstekniske årsakene til fadesen var, skrev jeg om i denne Facebook-posten.

Kort oppsummert tror jeg det skyldtes en kombinasjon av ikke-representativ jurysammensetning, for dårlig gjennomtenkte kategorier, og en naiv tro på at kjønnsnøytrale kategorier og anonym avstemning ville skape et rettferdig og jevnt spillebrett. Det ledet til for få kvinner og minoriteter blant de nominerte, og fraværet av ditto vinnere, ble den kjipe, synlige konsekvensen av det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer