Kor e\' brillan? Kor e\' brillan?

Viktig melding til radioparet Are og Odin på ferie i utlandet: Hvor har dere gjort av Åge-brillene?

TRONDHEIM (Dagbladet): I vår jakt på aktuelle utstillingsobjekt til et framtidig norsk pop- og rockmuseum, er vi kommet til Åge Aleksandersen store, røde 80-tallsbriller. De prydet coveret på hans største salgssuksess, «Levva livet»-plata fra 1984, som solgte hele 275 000 eksemplarer.

-  Jeg har ikke brillene. Are og Odin har tatt dem, sier Åge på telefonen fra hytta på Hitra.

-  Det er vel en spøk?

-  He-he-he. Nei, det er ingen spøk. Det er blodig alvor. Jeg håper de tar til vettet og leverer dem tilbake, sier Åge muntert.

Rekvisitt

NRK P3-heltene Are Sende Osen og Odin Jensenius (alias Klaus Joacim Sonstad) lånte brillene som rekvisitt til fjorårets «Individtour», der deres versjon av Åges «Lys og varme» var med.

-  Jeg har ikke sett brillene siden. Sånn som de to karene holder på, er det ikke godt å si hva som har skjedd med dem, humrer Åge.

Han har tatt vare på mange spilleffekter og sceneantrekk fra sin lange karriere.

-  Men det er jo ikke så stor forskjell på svarte dongeribukser, da.

-  Brillene derimot?

-  Ja, der har det vært litt forskjellig opp gjennom åra. Jeg har tatt vare på det meste, men de røde er vel de eneste som har vært noe mer enn et se-apparat.

-  Jeg ser jo det komiske i det i dag, men jeg syntes de røde brillene var kjempefine da jeg kjøpte dem. Det var stor mote. Optikerne solgte mange Åge-briller.

Ikke til show

-  Var det et showantrekk?-  Nei, og det er jo nesten det mest utrolige. Det virket helt naturlig å gå på butikken og handle med dem. Jeg stilte i barnedåp, begravelser og alt mulig i de brillene, uten at jeg ble kastet ut.

Radiohumoristene er for tida på ferie i utlandet, og det lyktes ikke Dagbladet å få kontakt med dem i går.

LEVVA BRILLAN: Åge Aleksandersen synes brillene fra «Levva livet» er et godt tidsbilde, som kan passe bra på et pop- og rockmuseum, men da må Are og Odin finne dem fram.