Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Korn-gitarist slutter for Jesus

Etter 13 år i heavy-bransjen.

Les Korn-vokalist Jonathan Davis sitt nettmøte med Dagbladet.nos lesere

(Dagbladet.no): Brian «Head» Welch har vært med i metalbandet Korn helt fra begynnelsen, men etter over 10 år i rockebransjen takker han nå for seg.

Korn har skilt lag med Brian «Head» Welch - som har valgt Jesus Kristus som sin frelser og derfor vil konsentrere sin musikalske krefter i den retningen, skriver Korn på sin hjemmesider.

Resten av Korn forsikrer at Korn fortsatt eksisterer og at de jobber med bandets åttende album.

- Hvem har hjernevasket Brian?

Welch selv sier til avisa Bakersfield Californian (du må registrere deg) at avgjørelsen kanskje kommer overraskende på mange. Og at mange kanskje tror han er gal.

- En kompis hadde fått en telefon fra en annen kompis: «Hvem hjernevasket Brian» var han spørsmål, sier Welch til avisa.

Welch startet bandet LAPD i 1992 sammen med gitarist James \'Munky\' Shaffer, bassist Reggie \'Fieldy\' Arvizu og trommis David Silveria. Et år senere traff de Jonathan Davis, han tok jobben som vokalist, gutta skiftet navn til Korn og i 1994 slapp kvintetten debutalbumet «Korn», et av nittitallets viktigste metalalbum.

SLUTTER Brian Head Welch (til venstre) slutter i Korn.
SLUTTER Brian Head Welch (til venstre) slutter i Korn. Vis mer

- Vokste aldri opp

Men etter 13 år i heavy-bransjen har Welch de siste åra blitt mer og mer desillusjonert av å spille i et hardrock-band som er opptatt av mørke og morbide tekster.

- De i bandet er ikke onde mennesker, det er bare en gjeng som markedsføres slik de store selskapene vil. Vi er egentlig barn som aldri har fått sjansen til å vokse opp, sier Welch til The Bakersfield Californian. Han  nevner store mengder med gratis øl og dopdealere på konstante besøk som medvirkende årsaker til manglende modning.

Misfornøyd med musikkvideo

Welch var heller ikke fornøyd med den siste videoen til Korn. «Word Up» er en coverversjon av Cameos funkhit fra 80-tallet, som Korn hadde stor suksess med i fjor. I videoen følger vi en rekke bikkjer med Korn-guttas ansikter. De går på strippeklubb.

- Den er så dum at den ikke engang er morsom.

Og hva med Korn videre? Welch sier han ikke vil ødelegge for bandet og han tror ikke at han slutter vil skade.

- De er jo Korn.

Det nye albumet slippes etter planen i september.

NYTT ALBUM:</B> Korn sitt nye album er ventet i september.