Korn lydlegger skytespill

Lager låt til «Haze».

(Dagbladet.no): Svært mange av dagens skytespill vet å bruke heftig, hardtslående musikk som følgesvenn til actionsekvensene.

Også i det kommende PlayStation 3-spillet «Haze» vil Ubisoft sørge for at lydteppet blir like brutalt som skytingen: De har like godt leid inn hardrockbandet Korn til spille inn en låt for spillet.

Sangen Korn har laget er enkelt og greit titulert det samme som spillet, «Haze», og vil slippes som en singel på onlinebaserte musikkbutikker. Sangen vil også bli sendt til radiostasjoner og bli spilt på tv i november, samtidig som spillet slippes.

- Spill er for meg en religion, og «Haze» er the shit, sier bandets Jonathan Davis i en pressemelding.

- Jeg var nødt til å komme opp med en låt som kan gi samme type rush som jeg får fra spillet, og jeg tror virkelig at vi klarte det, sier Davis videre.

Dette er første steg i en strategi Ubisoft vil følge om å knytte tettere kontakt med forskjellige profiler i musikkbransjen.

- Samarbeidet med Korn er originalt i spillbransjen, ettersom sangen vil slippes som en vanlig singel - og ikke som noe som bare følger med spillet. Det viser hva som mulig at synergier mellom musikk og dataspill, som ofte deler samme målgruppe, uttaler Christian Salomon i Ubisoft.

SPILL OG MUSIKK: Korn har laget en låt til PS3-spillet «Haze». Foto: UBISOFT
SPILL OG MUSIKK: Korn har laget en låt til PS3-spillet «Haze». Foto: UBISOFT Vis mer