Kornete kammerskrekk

«The Quiet Ones» har ikke helt styring på skremmingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Det er det frilynte syttitall. En egenrådig professor, hans unge, nervøse håndlanger med filmkamera, en akademisk babe med miniskjørt og knestrømper og hennes naive beiler blir personas non grata ved Universitetet i Oxford, og trekker seg ut på et øde landsted for å finne ut hva som feiler den femte i følget: Jane, en ung jente med mentale problemer og vagt illevarslende hallusinasjoner.

Gjennom noen ikke utpreget humane eksperimenter vil professoren fysisk drive ut det som plager pasienten - noe som viser seg å være langt mer håndgripelig enn han så for seg.

Sjalusi og makt Koloritten er passe kornete og mettet, og det ofte håndholdte kameraet går tett opp i ansiktene på de fem, som har en mer interessant dynamikk seg imellom enn hva skrekkfilmsjangerens til forveksling like tenåringsgjenger har for vane. Det handler om sjalusi, makt og lojalitet. Ungdom, tiltrekningskraft og autoritet er som vanlig ulikt fordelt, og de sedvanlige feider og forhold oppstår.

Vilkårlig skremming Som skrekkfilm kommer imidlertid «The Quiet Ones» til kort. De brå, innkastede skvetteøyeblikkene virker vilkårlige, mest av alt motivert av at det er lenge siden forrige rykk i stolen enn at de skal inngå i noen sammenhengende historie eller mønster. Luken i døren til rommet der Jane holdes innesperret, brukes på effektfullt vis som en slags borte-tittei-lek med seeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer