Kornhøsten har startet

Korn begynte dårlig, avsluttet sterkt.

KONSERT: Korns eks-gitarist Brian «Head» Welch, som sluttet etter å ha blitt frelst, uttalte nylig til Rolling Stone at Korn var blitt en maskin, mer opptatt av penger enn fansen.

Det kan godt være det, men vokalist Jonathan Davis og resten av California-veteranene viste i går at de i hvert fall er en velsmurt maskin - oljet med et nedstemt, pansertøft og gutturalt lydbilde tilpasset de til tider herlig episke og fengende låtene.

Startvansker

Men litt startvansker var det. Lyden satt først et par låter ute i settet, og bandet virket slitne og spaserte rundt uten energi på scenegulvet. De så ut som de verken brydde seg om penger eller fans.

Welch er på turnéen erstattet av Rob Patterson, men han var gjemt bort, brukt som en organisk avspiller, og det hele så ganske merkelig ut. Og skal man først plassere 20 fans i bur på scenen, så bør de være mer enn passe engasjert hvis det skal fungere.

Men folket på gulvet var i metalhimmelen, og etter hvert fulgte Korn opp med kaskader av godlåter. Det er en kvalitativ grunn til at de har solgt 25 millioner skiver verden over.

Riffene var knyttenever, trommis David Silveria slo like hardt som størrelsen på overkroppen lovet, og Davis snerret, sang og brølte til vokale høyder.

Og da han hentet frem sekkepipen og satte i gang «Shoots And Ladders», komplett med Metallicas «One», så var det bare å surfe inn på erfaring og et takknemlig publikum. «Blind» og «Y\'all Want a Single» er fremdeles et par av metalmusikkens beste livelåter.

PLATEKLARE: Jonathan Davis og resten av Korn slipper nytt album i november. FOTO: SCANPIX
PLATEKLARE: Jonathan Davis og resten av Korn slipper nytt album i november. FOTO: SCANPIX Vis mer

Nye låter

I november slipper Korn nytt album, og vi fikk høre to spor. Begge låt umiskjennelig Korn, men på bra-live-låt-skalaen må nok singelen «Twisted Transistor» vike for «Hypocrites».

Sistnevnte var en knallhard, dynamisk og kontant affære, et slags Korn like spyttende sinte som det Rage Against The Machine kunne være.

Og hva hadde så Korn å si om Brian «Head» Welch? Vel, de elsker ham fremdeles, ble vi fortalt. Etter låta «Hypocrites».