Korrupsjonssiktede Eirik Jensen blir krimforfatter

Boka kommer til våren.

SKRIVER KRIM: Eirik Jensen skriver krim sammen med forfatter Thomas Winje Øijord. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
SKRIVER KRIM: Eirik Jensen skriver krim sammen med forfatter Thomas Winje Øijord. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Politimannen Eirik Jensen står fortsatt siktet for grov korrupsjon og grov narkotikakriminalitet i forbindelse med saken mot narkotikatiltalte Gjermund Cappelen.

Hans dramatiske historie er mye omtalt, tidligere i år kom boka om Jensens liv som politispaner, og politimannen har blant annet blitt benyttet som rollemodell i en gangsterfilm.

Nå skriver den hardbarka, siktede politimannen krim sammen med forfatter Thomas Winje Øijord, skriver nettstedet bok365.no.

Boka har foreløpig fått tittelen «Attentatet», og skal handle om Sjur Holt og Avsnittet for spesielle operasjoner. Den er ventet til våren.

Eirik Jensen og Øijord ble kjent da de samarbeidet om å skrive Jensens biografi, «På innsida. Historien om mitt politiliv».

- Noe av boka er basert på virkeligheten og det erfaringsgrunnlaget som Eirik har. Han vet hva han snakker om, så hvis han sier at noe kunne ha skjedd kunne det mest sannsynlig ha gjort det. Når det er sagt så er dette fiksjon, en thriller. Det ligger en frihet i fiksjonen som forhåpentligvis kan løfte historiene og gi dem flere muligheter, sier Øijord til bok 365.

Thomas Winje Øijord bekrefter også boknyheten overfor Dagbladet.

Jensen har jobbet i Oslo politidistrikt siden 1977 og vært leder for gjengprosjektet i Oslo.

I februar 2014 ble Eirik Jensen pågrepet, mistenkt for grov korrupsjon, etter at narkotikasiktede Gjermund Erik Cappelen hadde forklart at Jensen skal ha mottatt penger og tjenester i bytte mot «andre tjenester».

Dagbladet har vært i kontakt med Kagge forlag som ikke vil kommentere saken ytterligere.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram