Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Korrupsjonstiltalte Eirik Jensen er lensmann og modell i romantisk serieroman

Tegnet av kjæresten Ragna Lise Vikre.

MALTE KJÆRESTEN: Dette bildet har Eirik Jensens kjæreste, Ragna Lise Vikre, publisert på sin Facebook-profil. Det samme bildet er også brukt i en romantisk ukebladføljetong, der Jensen forestiller en staut og rik lensmann - her sammen med det som skal være en odelsdatter og en fattig gårdsgutt. Illustrasjon: Ragna Lise Vikre
MALTE KJÆRESTEN: Dette bildet har Eirik Jensens kjæreste, Ragna Lise Vikre, publisert på sin Facebook-profil. Det samme bildet er også brukt i en romantisk ukebladføljetong, der Jensen forestiller en staut og rik lensmann - her sammen med det som skal være en odelsdatter og en fattig gårdsgutt. Illustrasjon: Ragna Lise Vikre Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jo, det stemmer at det er Eirik. Han er lensmann i den føljetongen, sier Ragna Lise Vikre til Dagbladet.

Hun forteller at ingen reagerte på illustrasjonen hennes i ukebladet Hjemmets romantiske serieroman «Hjertets valg» da hun leverte den i 2015.

«Lensmann Jensen»

- Jeg har tegnet flere illustrasjoner av Eirik i denne historien. Den andre mannen på bildet i denne utgaven, er min sønn, Marcus. Han er en fattig gårdsgutt i fortellingen, mens jenta foran er velstående odelsjente og datter av lensmannen.

SAMBOERE: Eirik Jensen og Ragna Lise Vikre. Foto: Geir Dokken
SAMBOERE: Eirik Jensen og Ragna Lise Vikre. Foto: Geir Dokken Vis mer

Hun forteller at jenta verken er Sandra Lyng Haugen eller Mia Gundersen, som noen på Instagram har antydet.

- Nei, jenta er en venninne av min sønn, hun heter Kaia. Dette er en klassisk kjærlighetshistorie, der hun forelsker seg i den fattige gårdsgutten. Jeg låner i blant ansikter til venner og folk rundt meg når jeg illustrerer, sier Vikre til Dagbladet.

Fotografisk likhet

Det var i februar 2015 Ragna Lise Vikre (57) møtte korrupsjons- og narkotikatiltalte Eirik Jensen. Som illustratør og fotograf hadde hun fått i oppdrag av Kagge forlag å ta bilder av Eirik Jensen til boka om han selv, «På innsiden».

De ble kjærester, og et halvt år seinere dukket Eirik Jensen opp som modell for den romantiske serieromanen «Hjertets valg» i Hjemmet.

Det er nærmest med fotografisk likhet Jensen framstår i ukebladet - ikke som politimann, men som lensmann.

- Jo, jeg kan bekrefte at Ragna Lise Vikre er en av våre faste illustratører. Det er hun som tegnet «Hjertets valg», som gikk som føljetong høsten 2015, sier Kari Bakke, redaksjonsmedarbeider i ukebladet Hjemmet.

- En kuriositet

Hun forteller at ingen har reagert på dette, før i dag, da hun er blitt kontaktet av et par medier som har sett utklippet av Hjemmet på Instagram og på Ragna Lise Vikres Facebook.

- Det er jo ikke uvanlig at illustratører blir inspirert av folk rundt seg, sier Bakke.

- På det tidspunktet var det vel ikke alle som helt visste hvordan han så ut. Vi i Hjemmet-redaksjonen reagerte ikke på illustrasjonen. Uansett så er det bare en kuriositet, sier Bakke til Dagbladet.

- Noe som tiltrakk meg

I et intervju med Dagbladet Magasinet i helga snakker Vikre, som da var nyskilt, om møtet med Jensen.

- Det var noe som tiltrakk meg med en gang, noe med måten hun kommuniserte på, sier Jensen i intervjuet.

I intervjuet forteller Jensen at han etter hvert følte at han kunne snakke helt åpent med henne, men at det tok noe tid før de ble et par.

- Hyggelig og snill mann

Da Vikre og Jensen møttes første gang, var anklagene mot ham for det meste kjent gjennom media. Han hadde ennå ikke fått tatt til motmæle mot beskyldningene.

- Han var framstilt som en grådig og korrupt mann helt uten moral, sier Vikre.

- Men det jeg så da jeg møtte ham, samsvarte lite med det jeg hadde lest. Det dukket bare opp en hyggelig og snill mann, sier Vikre i Magasinet-intervjuet.

Hele Norges coronakart